Nelumbo Chu Chu


De Nelumbo Chu Chu is één van de meest intens rood-roze lotussen in onze collectie.  

Nelumbo Chu Chu

Nelumbo Chu Chu: de bloem

Deze lotus heeft een felroze, bijna rode, enkele bloem.  Zowel de kleur als de vorm vinden we zeer geslaagd.  De bloem wordt zo’n 12 cm groot en bloeit mooi open.  De bloemen staan gemakkelijk 10 cm boven de bladeren uit.
De zaaddozen van deze lotus zijn felgeel en staan in mooi contrast met de felle kleur van de bloemblaadjes.

Nelumbo Chu Chu

Nelumbo Chu Chu: de plant

De bladeren zijn zoals bij elke lotus, mooi rond en groen.
Ze worden een 20-tal centimeter groot, de totale plant wordt zo’n 40 cm hoog en is dus een vrij kleine variëteit.
Deze plant kan je in een kleine pot plaatsen of meer ruimte geven in een grotere kuip.  Hoe groter u ze echter plant, hoe groter ze zal worden. We raden een diepte van 10 cm aan, maar ze kan natuurlijk ook wat minder diep staan.

De mening van Agua

De Nelumbo Chu Chu is gecreëerd door de toch wel heel gekende veredelaar Ding Yuesheng van Nanjing Yilian Garden. Het is dus een Chinese variëteit, die het wel heel goed doet in België. Het meest opvallende naast de zeer intense kleur is dat de bloemen hoog boven de bladeren uitsteken, het is dan ook onmogelijk om deze lotus voorbij te lopen eens ze in bloei staat.  Ondanks haar kleine gestalte valt ze dus enorm op tussen al onze andere grote dames.
Zoals alle roze-rode lotus, start ook deze wat later in het seizoen met bloeien, een goede zomer is dan ook wel mooi meegenomen.
Deze dame zit in onze collectie sinds 2017.

Nelumbo Chu Chu Groep

Nelumbo Chu Chu

Deze lotus is klein maar heeft een adembenemende kleur.

Tuber Nelumbo Chu Chu kopen

Nelumbo Chu Chu
Nelumbo Chu Chu

Wij versturen tubers van begin maart tot eind april.  Deze tubers dient u dan zelf op te potten, hoe dat kan u in dit filmpje zien. (https://www.agua.be/oppotten-van-lotus/) U kan natuurlijk ons artikel hierover lezen. Het versturen van opgepotte  planten is niet mogelijk, deze kunnen enkel op bestelling worden afgehaald.
Wij raden aan om jonge tubers de eerste maand binnenshuis te plaatsen op een goed verlichte plaats, aan een raam of in een serre.  De temperatuur moet minimum 20°C zijn.  Later kan u de plant dan buiten plaatsen en terug naar binnen halen in de winter. Hoe je lotus het beste kan overwinteren, lees je hier.
Of u kan natuurlijk ook het Franstalige boek: Lotus: les connaître et les réussir sous nos climats hier bestellen.

Deze mooie dame is in onze collectie sinds 2017.