De snelste lotus van het jaar


Voor waterlelies houden we dit al jaren bij, ik dacht dat het dan ook tijd werd om eens in ons foto archief te duiken en dit ook voor lotus te doen. Hieronder dus een lijstje van de eerste bloem voor elk seizoen.

De eerste bloem van 2021

Nelumbo Green Maiden

Het jaar 2021 is nogal apart gestart. Zoals u weet hadden we een vrij strenge winter, daarna mooi weer en sindsdien lijkt het meer herfst dan zomer. Onze allereerste in de serre, was een Nelumbo White Pear Flower. Zelf zijn we echter meer geïnteresseerd in de bloemen van de planten die buiten overwinteren. Dit werd dan ook op 9 juli pas, de zeer mooie Nelumbo Green Maiden. Extreem laat, maar we zien dat de volgende bloem al voor morgen zal zijn.

De eerste bloem van 2020

Nelumbo Green Maiden

Ze komen altijd maar vroeger en vroeger met bloemen onze prachtige lotussen. Dit jaar zelfs al op 10 mei, met deze wondermooie Nelumbo Green Maiden. Benieuwd of we volgend jaar al in april een lotus bloem mogen verwachten….

De eerste lotus bloem van 2019

Nelumbo Star of Green

In 2019 werd de eerste plaats gewonnen door Nelumbo Star of Green. Deze kleine dame stond wel in de serre en bloeide dus op 28 mei 2019.

De eerste lotus bloem van 2018

Nelumbo White Chrysanthemum

Ze lijken elk jaar wat vroeger te komen, de lotusbloemen. Dit jaar mochten we al op 30 mei genieten van onze eerste knappe dame.  Het werd de wondermooie Nelumbo White Chrysanthemum.

De eerste lotus bloem van 2017

Nelumbo Pink Butterfly

Nog nooit waren ze zo vroeg als nu, 31 mei komt de fantastische Nelumbo Pink Butterfly al piepen.

De eerste lotus bloem van 2016

Nelumbo Pink & Yellow

Op 19 juni mochten we genieten van onze eerste lotus van het jaar en weerom was het de goede bloeier Pink And Yellow.

De eerste lotus bloem van 2015

Nelumbo Pink Butterfly

De wel heel mooie Nelumbo Pink Butterfly heeft de eerste prijs gewonnen in 2015 en kwam tot bloei op 27 juni.

De eerste lotus bloem van 2014

Ook dit jaar weer een grotere, rooskleurige dame die met de eerste prijs gaat lopen.
De Nelumbo Maggie Belle Slocum kwam tot bloei op 20 juni 2014.

De eerste lotus bloem van 2013

In 2013 mochten we uitzonderlijk een grotere variëteit als eerste bloem verwelkomen, namelijk deze mooie dame Nelumbo Patricia Garret genaamd. Deze dame liet haar van haar mooiste kan zien op 18 juni 2013.

De eerste lotus bloem van 2012

Nelumbo Moonlight

In 2012 vonden we de eerste foto terug van deze wondermooie Nelumbo Moonlight. Deze dame kwam ten bloei op 9 juli 2012. We denken dat we enkele foto’s ontbreken, want dit is écht wel laat.

De eerste lotus bloem van 2011

Nelumbo Pink & Yellow

In 2011 won de wondermooie Nelumbo Pink ‘N Yellow het van alle andere en dat op 2 juni. Deze lotus staat er dan ook om bekend om een snelle te zijn.

De eerste lotus bloem van 2010

Nelumbo Green Clouds

In 2010 werd onze Nelumbo Green Clouds uit China onze winnaar en dat op 11 juni. Deze kleine lotus met talrijke bloemblaadjes is nochtans niet bij de snelste normaal gezien.