Geen vakantieplannen, maar wel een vakantiegevoel

Fleur je tuin of terras op met een lotus

De eerste zonnestralen van het voorjaar zijn gesignaleerd. Voel je het kriebelen, wil je iets nieuws in je tuin of op je terras? Al eens gedacht om wat Oosterse rust en charme toe te voegen? Ga dan voor een lotus (Nelumbo). Je kan deze houden in een ruime waterbak buiten ofwel in een mooie kuip op je terras. Al deze foto’s zijn hier in onze kwekerij gemaakt.

We zetten graag enkele ideale lotus variëteiten voor op je terras in de kijker.

De Pink Butterfly lotus is een middelgrote lotus die het goed doet in ons klimaat en ons de voorbije seizoenen regelmatig bloemen gaf tussen juni en oktober. En de bloemen zijn de moeite, mooie tweekleurige wit-roze.
Je kan deze lotus perfect als terrasplant houden of buiten laten overwinteren in een kuip van minimum 150 liter.
Rond het wel of niet kunnen overwinteren van lotus kan je trouwens meer lezen onderaan deze pagina of op ons extra artikel Lotus overwinteren“.

Een andere favoriet is de lotus Perry’s Giant Sunburst, een prachtige Amerikaanse variëteit met mooie crèmekleurige bloemen. De bloem kan wel een grootte van 25 à 35 cm bereiken, de plant een hoogte van 170 cm. Ja, zelfs hier buiten in België.

Of wat dacht je van deze donkere kleur, zoals bij de Lotus East Lake Pink. Ook deze doet het geweldig in onze streken. Deze middelgrote dame doet niets liever dan pronken met haar prachtige bloemen en door de felle kleur, kan je er natuurlijk niet naast kijken.

Als je een lotus wil inplanten in een pot naar jouw keuze, bestel dan tijdig, in het najaar of in februari-maart je lotus wortel. Lotus versturen we alleen in maart en april, dat zijn ook zowat de enige maanden waarin je ze kan inplanten. Nadien kan je wel nog een ingeplante lotus bij ons op de zaak komen kopen.

Vergeet ook niet om, naast de wortel, ook de gepaste grond aan te kopen en wat meststoffen. Over wanneer je een lotus best bemest, kan je ons extra artikel “Lotus verzorgen” lezen.

Lees meer over het aankopen, planten en onderhouden van een lotus

Of een lotus nu net makkelijk of moeilijk te houden is lopen de meningen uiteen. We raden je aan om zeker onderstaande artikels te lezen.

Nog vragen? Contacteer ons gerust via info@agua.be.