Ons Model


Zo’n 20 jaar na haar ontstaan, werden we de trotse eigenaar van deze Nymphaea Berit Strawn, vintage zouden we dat noemen in de modewereld.

Een uniek design

Een unieke vorm en een unieke kleurencombinatie.  Dat is de omschrijving die je steevast terugvindt als je op zoek gaat naar informatie over deze dame.  Het lijkt bijna een stukje zin uit een modeblaadje :-).  De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen en we keken dan ook uit naar de eerst modeshow van deze madame.

Een unieke vorm

DSC_8196
Nymphaea Berit Strawn 1993

Het design begint natuurlijk altijd eerst met het zoeken naar een originele vorm. Dit is hier in elk geval al goed gelukt.  De kleine kop- of kogelvormige bloem is wel degelijk anders dan de meeste waterlelies. Ze heeft  bredere bloemblaadjes dan de meeste in haar categorie.  De bloemblaadjes zijn daarenboven niet perfect gevormd en geven de Nymphaea Berit Strawn haar unieke uitstraling. Onmogelijk na te maken en vrij van vervalsingen dus!

Een uniek kleurenpalet

DSC_8197
Nymphaea Berit Strawn 1993

Het volgende belangrijke is natuurlijk de juiste kleurkeuze. Deze dame heeft een roze en donkere perzikkleur, zo noemt men dat blijkbaar.  Hoe ouder de bloem, hoe donkerder ze wordt.  U kan zich voorstellen dat veel ontwerpers  er geld voor zouden geven om de kleuren van hun kledij donkerder te laten worden in plaats van af te bleken en dat zonder Dreft vloeibaar Zwart :-).  Of nog beter, hoe meer zon, hoe intenser de kleur wordt, revolutionair zou dit zijn.  Onze Berit Strawn, doet dit nochtans zonder blikken of blozen!

De modeshow

DSC_8250
Nymphaea Berit Strawn 1993

Een modeshow is natuurlijk onmogelijk met 1 exemplaar en dat heeft Dr. Robert Kirk Strawn goed begrepen.  De bloem van deze waterlelie is dan ook nooit alleen, zoals op de échte catwalk volgen ze elkaar mooi op!  Ook het geheel moet natuurlijk kloppen, ook daar heeft hij aan gedacht.  De mooi donkergroene bladeren met prachtige vlekken, zorgen voor het perfecte contrast met de bloem, die dan ook als topmodel boven de bladeren uitsteekt!

De inspiratie

DSC_8252
Nymphaea Berit Strawn 1993

De inspiratie voor een ontwerper is natuurlijk belangrijk en we zijn dan ook op zoek gegaan naar wie die Berit Strawn nu eigenlijk was, maar tot op heden kunnen we er enkel naar raden. Het moet toch een belangrijk persoon geweest zijn voor Kirk Strawn, het was namelijk de tweede Strawn die een waterlelie op naam kreeg.  Een ontwerper zal toch ook wel heel bewust de naam kiezen voor zijn creatie, we gaan dus zeker nog wat verder zoeken.