Het blozende bruidje


De Nymphaea Blushing Bride uit 1997, stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Toen mijn vriendinnetje uit de kleuterklas besloot te trouwen, vond ik het  het ideale moment om ze aan te schaffen.

Het voorspel

DSC_7812

Op 12 juni 2013 kreeg ik dan ook dit blozende bruidje in de post met een klein bloemknopje erbij. Blushing Bride is gekend om een grote goed groeiende variëteit te zijn en ik hoopte dus stiekem op een bloemetje tegen 7 september, want die dag traden Alexandra en Joep in het huwelijk! Het zou toch super zijn om haar dan de eerste bloem te kunnen geven! Het beloofden een spannende drie maanden te worden! Zoals jullie weten, de voorbereiding is alles, dus de plant uitgeplant in een grote container met goede kleigrond, wat meststof erbij en in de volle zon geplaatst…

De climax

DSC_0795

Het huwelijk kwam steeds dichterbij en zowel ik als de bruid werden dan ook alsmaar zenuwachtiger.
Het is ons niet gelukt om een tweede blozend bruidje mee te nemen, maar zo kon mijn vriendinnetje tenminste met de volle aandacht gaan lopen.We moeten toch toegeven, hoe fier we ook op onze waterlelies zijn, naast deze mooie bruid was ze toch in het niets verzonken, niet?

De anti-climax of toch niet?

DSC_2028

Die dubbele bloemen hebben altijd meer tijd nodig dan anderen, dus we hadden het eigenlijk wel kunnen weten. De Blushing Bride had nog een maandje meer tijd nodig en op 2 oktober kwam ze dan eindelijk blozend open. De bloem van deze waterlelies is een opvallend exemplaar. De dubbele witte bloem heeft een, hoe kan het ook anders, roze blos aan de basis. Ze staat, zo hoort het ook, fier rechtop boven alle bladeren uit. De Blushing Bride is een waterlelie met niet alleen mooie bloemen, maar de bladeren van deze dame zijn ook een streling voor het oog.

We zijn dan ook zeer blij met deze aanwinst en zullen bij elke nieuwe bloem weer eventjes aan ons vriendinnetje denken…