Nymphaea Perry’s Viviparous Pink 1990


Maar weer eens een prachtige waterlelie van Perry Dean Slocum, deze Nymphaea Perry’s Viviparous Pink.

Nymphaea Perry’s Viviparous Pink: de bloem

DSC_1343 Nymphaea Perry's Viviparous Pink
Nymphaea Perry’s Viviparous Pink 1990

De bloem van deze Perry is intensief roze, ze zont dicht tegen het wateroppervlak aan. De bloem is schaalvormig en komt dan ook helemaal open. Van haar vader, de Nymphaea Colonel A.J. Welch heeft ze de levendbarende kwaliteit geërfd. Ook al is het maar op 5% van al haar bloeien, het is natuurlijk altijd een spectaculaire belevenis. De mooie kleur, die komt dan weer van de mama. De bloem wordt zo’n 15 à 19 cm groot  en heeft bijna geen reuk.  Ze is ook niet geschikt als snijbloem, je kan haar beter mooi op het water laten drijven.

Nymphaea Perry’s Viviparous Pink: de plant

Nymphaea Perry's Viviparous Pink 1990
Nymphaea Perry’s Viviparous Pink 1990

Het blad van deze waterlelie is eerst rood en wordt later olijfgroen.  Het blad is mooi rond met open of half gesloten sinus. Een blad wordt zo’n 27 cm groot.

De plant heeft met haar odorata wortelstok wel wat tijd en plaats nodig. Als we over plaats spreken, gaat het over zo’n 150 cm aan wateroppervlakte.  Plaats haar op een diepte tussen 20 en 80 cm om een mooi resultaat te bekomen.

De mening van Agua

Wondermooie kleur en een aparte vorm dat is het minste dat we over deze waterlelie kunnen zeggen.  Daarnaast is het een goede bloeier, een redelijke groeier en ja de bloemen kunnen levendbarend zijn.  Dit is maar zeer zelden, dus daarom moet je ze niet kopen. Als verzamelaar is dat natuurlijk een groot pluspunt, maar ook voor de gewone liefhebber is dit een topplantje. Geschikt voor middelgrote en grote vijvers.