Nymphaea Perry’s Wildfire 1990


Een totale nieuwe kleur onder de winterharde waterlelies, deze Nymphaea Perry’s Wildfire. heeft haar opvallende paars-rode kleur, geërfd van haar vader.

Nymphaea Perry’s Wildfire: de bloem

DSC_8493 Nymphaea Perry's Wildfire
Nymphaea Perry’s Wildfire

De bloem van deze waterlelie heeft een ongekende paars-rode kleur. De stervormige bloem die zo’n 15 cm groot wordt, geurt heerlijk maar is spijtig genoeg niet geschikt als snijbloem. Het is een enkelvoudige bloem met zo’n kleine 30-tal bloemblaadjes.

Deze plant is een vrij goede bloeier, maar je  moet haar wel wat tijd en ruimte geven.  De bloemen blijven tot vrij laat in de namiddag open.

Nymphaea Perry’s Wildfire: de plant

Nymphaea Perry's Wildfire 1990
Nymphaea Perry’s Wildfire 1990

Het blad is hartvormig en wordt zo’n 25 cm groot. Het is eerst paarsbruin en worden later donkergroen.  De sinus is meestal 2/3de open.

De plant heeft een bladspreiding tussen de 120 en 150 cm.  Plant haar op een diepte tussen 20 en 80 cm en je kan volop genieten.

De mening van Agua

Het lijkt hier geen enorme bloeier te zijn, de bloemen worden hier ook niet zo groot.  Ook al beweert Perry dat deze geschikt is voor grote vijvers, wij vinden dat ze het prima doet in onze kleinere vijvers, maar misschien heeft ze gewoon wat meer tijd nodig.