As red as it gets


Concurrente van de Escarboucle?

DSC_4069
Nymphaea Burgundy Princess 1993

Deze Nymphaea Burgundy Princess is één van de 57 prachtige variëteiten van Kirk Strawn. Toen we in 1990 onze zaak opgestart hebben, was er nog geen sprake van deze schoonheid.  Wou je een rode waterlelie, dan had je hier in Europa de Nymphaea Escarboucle, punt.

Enkele jaren later, in 1993 kwam deze  winterharde tot stand in Amerika.  Het zou echter nog even duren eer ze ook op de Europese markt verscheen.  Het is nochtans een voltreffer met haar prachtige rode kleur. De bloem van deze schoonheid is kopvormig en heeft een goudgeel hartje; de combinatie van de goudgele meeldraden met de felrode kleur, maakt van deze variëteit een streling voor het oog.

 Nop, gewoon haar mooie zelf

DSC_4269
Nymphaea Burgundy Princess 1993

Het mooiste rood, gecombineerd met een compacte, kopvormige bloem die lijkt te gloeien op het wateroppervlak.

Daarbij doe je de groene, perfect ronde bladeren die ongeveer even groot zijn als de bloem en je hebt een pracht compositie, zomaar, midden in de vijver. Een cadeautje van de natuur. Deze Nymphaea Burgundy Princess is 20 jaar later nog steeds de meest rode winterharde waterlelie op de markt en staat daarom symbool voor de ware liefde.

Ken je iemand die getrouwd is in het jaar 1993, dan lijkt deze waterlelie ons een ideaal en origineel cadeautje voor de huwelijksverjaardag…

a Waterlily-Tale