Dineren tussen de waterlelies


Cap au Vert, Grandvoir, België, Europa

Cap au Vert

Victoria cruziana

De plaats waar wij voor het eerst in een niet botanische tuin een Victoria mochten bewonderen.

Begin augustus 2007 zijn we gaan logeren in Cap au Vert, een cadeautje van mijn ouders. Lang daarvoor had ik een artikel gelezen over dit hotel/restaurant. Aangezien we absoluut elke Victoria in België willen gezien hebben, konden we het aangename aan het nuttige koppelen, maar doen we dat met onze waterlelies niet altijd? 🙂
Ik vermoed dat ik dit artikel nog heb en zal het eens inscannen en hierbij plaatsen.

Feels like home

Onze kamer was op het gelijkvloers met zicht op een grote natuurlijke vijver.  Daar kwam gratis ook het zicht op de eigenaar bij, die elke morgen de karpers kwam voederen!
De karpervijver heeft een mooi beeld in het midden met een verzorgd gazon rondom.
We voelden er ons direct thuis, een natuurlijke plas met spiegelkarpers,voorntjes,… het bracht fijne jeugdherinneringen naar boven.

Cap au Vert

Serre

Het restaurant dan, want daar staat immers de Victoria!
In de mooie serre staan verschillende tafeltjes tussen het groen. 2 prachtige beelden van neushoorns, maken het voor mij helemaal af. Echt supergezellig! Het water van de vijver wordt in de winter opgewarmd met een warmtepomp tot zo’n 26°C, dit zorgt ervoor dat de lucht in de serre zo’n 21°C bedraagt. De luchtvochtigheid bedraagt 90 tot 95% zodat je je écht in de tropen waant.

Mijn keuze qua eten (als vegetariër) was zeer beperkt, maar goed, we waren er natuurlijk voor de waterlelies. De Victoria had zo’n 3-tal bladeren, waarvan het grootste slechts 50 cm groot was, een bloem was er  nog niet te bespeuren.

Er stond één mand met lotus, we hadden graag wat meer lotussen gezien in dit paradijsje. De nachtbloeiers echter, die stonden prachtig! In de serre staan veel mooie en zelfs enkele zeldzame tropische planten, het is echt een groene oase, zoals de eigenaars zelf zeggen.   Echter was ik een beetje teleurgesteld over de waterpartij, enkele lotus en waterlelies extra zouden de vijver zeker opwaarderen.
Maar… dit was natuurlijk ook maar een momentopname!

Eden is niet ver, een stukje hemel op aarde

Dat was de titel van het artikel dat ik had gelezen en ik ben ervan overtuigd dat dit ook zo aanvoelt bij de eigenaars.
Ik heb in elk geval nog steeds fijne herinneringen aan mijn verblijf daar. Met een glaasje rode wijn aan de rand van de vijver in een groene oase van rust, voelde ik me intens gelukkig. Het is absoluut een favoriet moment, eentje dat ik nooit zal vergeten!

Ben je in de buurt, dan is het zeker de moeite om er eens langs te gaan. Hou je van dineren in een groene oase, dan MOET je gewoon daar zijn. De meningen over het menu zijn zeer lovend.,


Maar wil je vooral waterlelies zien? Dan denk ik dat er zeker andere, interessantere plekken zijn in Europa.

Cap au Vert

We weten niet zeker of deze zaak nog bestaat anno 2023, hun website is in elk geval verdwenen…