Atlanta Botanical Garden


Atlanta Botanical Garden, Atlanta, Georgia, Verenigde Staten van Amerika, Noord-Amerika

Martin Luther King

Top 1 bezienswaardigheid in Atlanta

We proberen steeds de botanische tuinen in de buurt van onze tripjes mee te pikken, ook hier weer dus.

Wanneer je in Atlanta bent is de Martin Luther King Jr. National Historic Site het allereerste wat je zou moeten bezoeken.  
Bij ons was het natuurlijk het tweede, na de botanische tuin, tja, we zullen het nooit leren zeker!

Bijna een halve eeuw oud

De Atlanta Botanical Garden is in elk geval een mooie tuin waar je enkele uren kan in vertoeven.  Deze mooie tuin werd opgericht in 1976 en is nu bijna 50 jaar oud, vrij recent dus.
Misschien dat ze in 2026 dan ook wat extra te vieren zullen hebben, …
Er zijn verschillende plant collecties aanwezig zoals orchideeën, cactussen, rozen, hydrangea’s, coniferen, palmen,…

Atlanta Botanical Gardens
Séverine @Atlanta Botanical Gardens

Voor de kleintjes

Daarnaast is er ook een kindertuin en die vonden we best wel leuk, zouden ze meer moeten doen in botanische tuinen, zolang de volwassenen er evenzeer in mogen tenminste! 

Voor de kleintjes zijn er bovendien enkele dieren aanwezig in de tuin; zoals schildpadden en je komt ook overal verschillende soorten vogels tegen.
Zelfs een prachtige poes lag te slapen tussen het groen.
En dan is er natuurlijk ook altijd kunst in die botanische tuinen. Meestal gaat ze mooi samen met de planten, gaat ze op in het geheel. Hier stonden enkele zeer mooie bronzen beelden, maar tevens enkele andere leuke accenten, zoals de lotusvijver.  En de Japanse tuin moet je natuurlijk  eveneens gezien hebben.
We mogen tenslotte het prachtige “beeld” van de dame aan het water niet vergeten.  Eigenlijk is het een waterval, spijtig genoeg werkte ze niet toen wij er waren, maar het blijft mooi.  Een reuzachtige sculptuur begroeid met klimplanten in verschillende kleurtonen.

Voor ons

Wij zijn natuurlijk zoals altijd geïnteresseerd in de waterpartijen en gelukkig werden we daar evengoed verwend. De tuin heeft, u kan het al raden, een Victoria, dat zijn we ondertussen al een beetje gewoon.
Maar ook de tropische waterlelies en zelfs winterharde stonden er netjes bij en natuurlijk met een boordje van lotus om het af te werken.  
Blijkbaar is de het water zwart kleuren ondertussen ingeburgerd in de meeste tuinen in de Verenigde Staten en krijg je op die manier overal die mooie reflecties, dat heeft Ken Landon goed gezien.  
De waterlelies zagen er heel netjes uit, waren nog in volle bloei en zullen volgend jaar moeten uitgeplant worden denken we. 😉

Atlanta Botanical Gardens