Atlanta Botanical Garden


We proberen steeds de botanische tuinen in de buurt van onze tripjes mee te pikken, ook hier weer dus.

Voor de historicus

Martin Luther King Historical Site
Martin Luther King Historical Site

Wanneer je in Atlanta bent is de Martin Luther King Jr. National Historic Site het allereerste wat je zou moeten bezoeken.  Bij ons was het natuurlijk het tweede, na de botanische tuin, tja, we zullen het nooit leren zeker!

De Atlanta Botanical Garden is in elk geval een mooie tuin waar je enkele uren kan in vertoeven.  Deze mooie tuin werd opgericht in 1976 en is nu bijna 40 jaar oud, vrij recent dus. Er zijn verschillende plant collecties aanwezig zoals orchideeën, cactussen, rozen, hydrangea’s, coniferen, palmen,…

En voor de kleintjes

Atlanata Botanical Garden
Atlanta Botanical Garden

Daarnaast is er ook een kindertuin en die vonden we best wel leuk, zouden ze meer moeten doen in botanische tuinen, zolang de volwassenen er evenzeer in mogen tenminste! Voor de kleintjes zijn er bovendien enkele dieren aanwezig in de tuin, schildpadden en vogels vooral.
En dan is er natuurlijk ook altijd kunst die mooi samengaat met de tuinen, veelal brons maar tevens enkele andere leuke accenten, zoals de lotusvijver.  En de Japanse tuin moet je natuurlijk  eveneens gezien hebben.
We mogen tenslotte het prachtige “beeld” van de dame aan het water niet vergeten.  Eigenlijk is het een waterval, spijtig genoeg werkte ze niet toen wij er waren, maar het blijft mooi.  Een reuzachtige sculptuur begroeid met klimplanten in verschillende kleurtonen.

En tenslotte voor Agua

Reflecties

Wij zijn natuurlijk zoals altijd geïnteresseerd in de waterpartijen en gelukkig werden we daar evengoed verwend. De tuin heeft natuurlijk een Victoria, dat zijn we ondertussen al een beetje gewoon.  Maar ook de tropische waterlelies en zelfs winterharde stonden er netjes bij en natuurlijk met een boordje van lotus om het af te werken.  Blijkbaar is de zwarte kleur ondertussen ingeburgerd in de meeste tuinen in de Verenigde Staten en krijg je natuurlijk overal die mooie reflecties, dat heeft Ken Landon goed gezien.  De waterlelies zagen er heel netjes uit, waren nog in volle bloei en zullen volgend jaar moeten uitgeplant worden 🙂

Je kan hier meerdere foto’s bekijken van onze wandeling door deze botanische tuin.