Websites


Bronvermelding is zeer belangrijk. Doch het is natuurlijk niet altijd meer evident om nog te weten waar je sommige kennis juist hebt opgedaan.
Ik geef hieronder dan ook graag enkele websites mee waar ik zelf graag uren in vertoef en die absoluut thuishoren op de bladwijzer van je browser. Deze mensen hebben hierin veel tijd, energie en passie gestoken. De meeste van deze websites zijn niet Nederlandstalig en zelf vond ik het tijd dat er ook eens in het Nederlands wat meer werd geschreven over de waterlelies. Ik heb echter niet voor vertaalcomputertje gespeeld, maar ben zelf op zoek gegaan naar extra informatie waardoor deze website hopelijk toch meer mijn verhaal is geworden. Alles is zoveel mogelijk gebaseerd op eigen ervaringen, indien het echter niet meer mogelijk is om de desbetreffende kwekers zelf te contacteren, hebben wij natuurlijk alles uit goedingelichte bron. 🙂 die we dan ook graag allemaal hier vermelden.

  1. Victoria-adventure
    door Kit Knotts de niet gedrukte bijbel van de waterlelie-wereld. Deze website is ongelooflijk, Kit heeft een massa aan werk gestoken in heel dit project en het zou zeer zonde zijn dat dit ooit verloren zou gaan. Door persoonlijke omstandigheden kan ze dit niet meer verder updaten en er staat eigenlijk ook niemand klaar om dit van haar over te nemen…  Hier vind je echter zo’n schat aan informatie over waterlelies, lotussen, Victoria’s, Euryale en andere waterplanten.  Daarnaast is er ook een plaats voor veel waterlelie-kwekers of liefhebbers zoals zij.  Ook de lijst van 1900 verschillende variëteiten is duizelingwekkend.
  2. Seerosen
    von Henner Breukel, een website waar je prachtige foto’s terugvindt van een heleboel variëteiten, een echt huzarenstukje en hopelijk kan hij dit up-to-date houden.  Er worden meer dan 300 variëteiten besproken met foto.  Daarnaast heeft de heer Breukel ook nog tijd gemaakt om enkele ziektes, kwekerijen en boeken te bespreken.  Een top-website dus.

We vragen natuurlijk ook om niets van onze site te kopiëren zonder bronvermelding 🙂