Waterlelie WOW 1990


Kort en bondig, deze titel!

Waterlelie Wow, overgevlogen

DSC_5545 Waterlelie Wow
Nymphaea Wow

Maar, het is niet alleen de titel van dit artikel, het is tevens de naam van een waterlelie. Ook deze variëteit is weer een Slocum. Een 3-tal jaar geleden heb ik deze soort aan mijn collectie toegevoegd. Met het vliegtuig vanuit North Carolina…de planten hebben al meer gereisd dan ik!
Elke keer sta ik versteld hoe snel deze planten dit te boven komen, helemaal geen last van een jetlag…of toch. Het is opvallend dat de planten die langer onderweg zijn, het eerste jaar bloem geven, dan een sabatjaartje nemen om dan het derde jaar weer te gaan bloemen of er niets aan de hand is.

 Waterlelie Wow, ze koos zelf haar naam…

DSC_5544 Waterlelie Wow
Waterlelie Wow
DSC_5540 Waterlelie Wow
Waterlelie Wow
DSC_5541 Waterlelie Wow
Waterlelie Wow

Nu een beetje over de plant, want daar gaat het hier tenslotte over. De naam Wow hebben ze niet zomaar gekozen, de bezoekers van de kwekerij hebben dat gedaan. Nadat zovelen met open mond Wow! riepen bij het zien van deze prachtige felroze waterlelie, heeft men in 1990 beslist om de waterlelie kort en bondig WOW te noemen!

Deze felroze waterlelie heeft een rode stip in het centrum van het hartje waardoor je haar onmiddellijk kan onderscheiden van andere felroze variëteiten. De bloem zelf is kopvormig, gevuld en nog eens aangenaam geurend ook. Deze schoonheid wordt zo’n 12 cm groot en ze zont rustig op het water.  Het ronde blad van deze winterharde is eerst roodachtig om later mooi groen te worden. De plant zou een goede bloeier zijn maar hier hebben we daar nog niet zo veel van gemerkt. We hopen volgend jaar meer bloemen te hebben aangezien deze soort zich heel goed leent tot snijbloem.

Deze Nymphaea Wow werd door Dieter Bechthold veel gebruikt voor het maken van nieuwe kruisingen, zoals de Nymphaea Zores.

Teler: Perry Dean Slocum
Ouders: N. Perry’s Pink x N. Pamela
Wortelstok: Odorata rizoom
Foto’s