Australian Open


Roland Garros is nog niet gedaan, maar de Australian is toch al open

Waterlelie Norma Gedye: onze enige Australische waterlelie

Waterlelie Norma Gedye DSC_6045

 Ik heb maar één Australische waterlelie in de collectie, maar wat voor één. Deze prachtige felroze waterlelie is er graag vroeg bij. Er zijn tal van roze waterlelie-variëteiten, maar deze moet je echt gezien hebben.
De  Waterlelie Norma Gedye is een ideale waterlelie voor de grotere vijvers. De prachtige felroze bloemen staan zo’n 5 cm boven het wateroppervlak en vallen dan ook onmiddellijk op tussen de andere waterlelies.  De licht geurende bloem is kopvormig en wordt zo’n 16 à  19 cm groot, wat écht wel groot is voor een winterharde waterlelie.  Deze prachtige bloem valt niet alleen op doordat ze uit het water steekt, maar evenzeer door de intense kleur en niet minder door de  grootte van de  bloem.  Ondanks de grote bladeren en grote bloemen blijft deze waterlelie relatief compact.  De groene bladeren zijn ovaal en hebben een open sinus.

Waterlelie Norma Gedye: maar ze staat goed haar mannetje

Deze Waterlelie Norma Gedye  is een ode aan de echtgenote van Laurence Gedye, zaakvoerder van de Gedye’s Water Gardens in Australië. Door velen wordt ze aanzien als één van de beste waterlelies ooit en hier kan u zien waarom.  Ze valt dan ook enorm op met haar grote felgekleurde bloemen tussen de effen groene bladeren.  Wat ook zeer opmerkelijk is aan de bloem zijn de zeer brede bloemblaadjes.  Met haar Marliac rizoom doet ze het tevens zeer goed hier in België.

Waterlelie Norma Gedye DSC_6060
Waterlelie Norma Gedye DSC_6059
Waterlelie Norma Gedye DSC_6058

Teler: Laurence Gedye
Ouders: ongekend
Rizoom: Marliac rizoom
Foto’s