Verenigingen


Bronvermelding is zeer belangrijk. Doch het is natuurlijk niet altijd meer evident om nog te weten waar je sommige kennis juist hebt opgedaan.
Ik geef hieronder dan ook graag verenigingen mee op wiens website ik zelf graag in vertoef. Organisaties die zowel de variëteiten in kaart willen brengen als informatie willen geven over het cultiveren van de soorten.  Verenigingen die een magazine uitbrengen en die reisjes organiseren, wat wil een mens nog meer :-).  Deze mensen hebben in de websites en magazines veel tijd, energie en passie gestoken. De meeste van deze bronnen zijn niet Nederlandstalig en zelf vond ik het tijd dat er ook eens in het Nederlands wat meer werd geschreven over de waterlelies. Ik heb echter niet voor vertaalcomputertje gespeeld, maar ben zelf op zoek gegaan naar extra informatie waardoor deze website hopelijk toch meer mijn verhaal is geworden. Alles is zoveel mogelijk gebaseerd op eigen ervaringen, indien het echter niet meer mogelijk is om de desbetreffende kwekers zelf te contacteren, hebben wij natuurlijk alles uit goedingelichte bron. 🙂 die we dan ook graag allemaal hier vermelden.

  1. IWGS
    hun website vind ik wat beperkt, maar hun Water Garden Journal geeft dan wel veel informatie en natuurlijk zijn hun uitstapjes altijd een geweldige manier om bij te leren.
  2. WWALA
    hun website is in volle opbouw, tot op heden nog maar 1 Waterlily and Lotus Chronicle uitgebracht die ik wel zeer intressant vond. Daarnaast ook weer de uitstapjes en de kennisdeling via facebook is ook al belangrijk bij deze vereneging
  3. EWLA
    een nieuwe Europese vereniging opgericht in 2017.  De bedoeling is om de Europese professionals en hobbyisten samen te brengen.  Zij organiseren ook symposiums.

We vragen natuurlijk ook om niets van onze site te kopiëren zonder bronvermelding 🙂