Epple Nurseries sinds 1925


Epple Nurseries, Benningen, Duitsland, Europa

Er is maar weinig te vinden over de stichter van deze kwekerij, de heer Ernst Epple Senior, yep degene waarnaar die mooie witte waterlelie werd genoemd.

Nymphaea Ernst Epple Sr.

Epple Nurseries: cactussen

Hij zou deze kwekerij opgestart hebben in 1925 in Benningen, Duitsland waar ze momenteel nog steeds is gevestigd.
In de beginjaren was Ernst Epple Sr vooral bezig met het kweken van cactussen, maar hij had altijd wel interesse in waterplanten en waterlelies in het bijzonder.

Epple Nurseries: waterlelies

In 1965 hakte hij de knoop door en wou hij naast de cactussen ook waterlelies en waterplanten kweken en zo wordt dan ook de allereerste vijver voor waterlelies gecreëerd in de kwekerij, deze is zo’n 500 m2 groot, niet slecht voor de eerste te zijn.

Nymphaea Ernst Epple Sr.
Nymphaea Ernst Epple Sr.

Epple Nurseries: Epple variëteiten

In 1970 komt de kwekerij met enkele eigen variëteiten op de markt, de zeer aantrekkelijke Nymphaea Ernst Epple Sr., de Nymphaea Anna Epple en de Nymphaea Karl Epple. Elke variëteit werd genoemd naar een familielied. Gezien de grote passie voor de waterlelies, wordt er in 1990 beslist om te stoppen met het kweken van cactussen en gaat men zich volledig specialiseren in waterlelies en waterplanten.

Epple Nurseries: 150 verschillende waterlelies

Met succes, ondertussen heeft men reeds zo’n 150 variëteiten waterlelies en lotus in stock, waarvan er zo’n kleine 100 worden verkocht. Ook het waterplanten-assortiment werd uitgebreid tot zo’n 150 soorten.  Het bedrijf heeft momenteel zo’n 60.000m2 aan waterpartijen.
Als je een bezoek wilt brengen aan dit bedrijf kan je hiervoor terecht bij Angelika Epple, ook Ernst Epple Jr. helpt nog graag iedereen verder met vragen over hun vijver en hij is dan ook al jaren de contactpersoon van de NatureLife-International als het om vijvers gaat.

Nymphaea Ernst Epple Sr