Red Lotus Sea


De naam is een beetje bedrieglijk, want het gaat hier niet echt over lotus maar over nachtbloeiers. In het Thai gebruikt men spijtig genoeg hetzelfde woord voor lotus en waterlelie (bua), dit zorgt natuurlijk voor heel wat verwarring bij de vertaling.

Om deze prachtige zee aan waterlelies te aanschouwen, moet je ten eerste even reizen. Deze prachtige plek ligt namelijk in Thailand, Udon Thani meer bepaald. Udon Thani is een vrij grote stad, maar vreemdelingen komen er bijna alleen maar om de Red Lotus Sea te bezoeken. Eigenlijk is dit de populaire naam, want het meer noemt officieel Nong Han Kumphawapi Lake.
Het is niet écht een toeristische attractie, maar eerder zeer geliefd bij de Thai zelf en des te meer bij koppeltjes die romantische foto’s willen maken.
Er is ook een klein marktje zoals overal in Thailand waar je van alle lekkers kan kopen.
Wij aten in het plaatselijke restaurantje ons ontbijt, ze serveren er onder andere lekkere lotus runners, zeker het proberen waard. Dat ontbijt neem je trouwens na de boottocht, anders beginnen de waterlelies al te sluiten en ben je eraan voor de moeite.

Ten tweede kan je maar best vroeg opstaan. Hoe bedoel je vroeg opstaan? Het zijn toch nachtbloeiers? Ja, klopt en ze staan dan ook prachtig wanneer de zon opkomt. Het is een aanrader om een longtailboat te huren en niet mee te gaan met de grotere boten. Je kan zo wat langer tussen de waterlelies verblijven en je zicht is natuurlijk ook een pak beter. Het is zalig om langzaamaan de zon te zien opkomen en zachtjes aan de waterlelies te zien verschijnen… Want zo lijkt het wel, ze lijken uit het duister op je af te komen en ineens ben je omringd door al dat moois.
Het is natuurlijk ook mogelijk om ‘s avonds laat te gaan en de zon te zien ondergaan, maar dan ben moet je wel in het donker terug… Leuke foto’s levert het wel op met zo’n ondergaande zon!

De ideale maanden om dit prachtig stukje natuur te bezoeken zijn januari en februari.