Nelumbo Space Lotus 36


De Nelumbo Space Lotus 36 is wel een hele speciale dame. Deze dame heeft een lekkere vlezige wortelstok en knapperige zaadjes. Kort gezegd, voor al wie een eetbare lotus wil uitproberen is deze zeker en vast een goede keuze. Ja, er zijn nog betere eetbare lotussen, maar die geven dan weer geen mooie bloem. Deze dame heeft het allemaal.

Nelumbo Space Lotus 36

Nelumbo Space Lotus 36: de bloem

Natuurlijk is een bloem belangrijk bij de aankoop van een lotus. Deze dame heeft een mooie, enkelvoudige en schaalvormige bloem. De bloem lijkt eerst een standaard roze lotus te zijn. Naarmate ze ouder wordt, worden de bloemblaadjes licht crèmekleurig, maar ze blijven afgewerkt door een mooie roze tip. Soms kan je ook genieten van een extra groene toets. De bloemen worden zo’n 25 cm groot. Ze staan meestal 25 à 30 cm boven de bladeren uit.

Nelumbo Space Lotus 36

Nelumbo Space Lotus 36: de plant

Lotus planten lijken veelal een beetje op elkaar. Ze hebben steeds die mooie, groene ronde bladeren die als eerste een prachtige basis vormen. Later steekt de bloem er dan netjes boven uit. Deze plant wordt zo’n 120 cm groot en lijkt het vrij goed te doen hier in België.
De bladeren worden gemakkelijk 35 cm groot.

Nelumbo Space Lotus 36

Lotus Space Lotus 36: de mening van Agua

Ze is mooi, ze bloeit goed, maar eigenlijk is dat niet wat ons het meeste interesseert aan deze lotus. Ze is eetbaar! Zijn ze dat niet allemaal? Eigenlijk de meeste wel, zolang ze vrij zijn van pesticiden tenminste, maar daar zorg je natuurlijk zelf wel voor.
De ene variëteit leent zich echter een pak beter voor consumptie dan de andere. Deze lotus produceert, grote, overheerlijke zaadjes. En wat nog belangrijker is, tenminste wanneer je ofwel genoeg planten hebt ofwel elk jaar graag een nieuwe koopt, je kan de wortelstok opeten.
Deze lotus maakt namelijke, dikke, lekkere, vlezige wortelstokken aan. Je moet maar eens opzoeken wat voor lekkers je daar allemaal mee kan maken…

In onze collectie sinds 2017. We raden aan om haar zo groot mogelijk uit te planten voor een fantastisch resultaat.

Nelumbo Space Lotus 36

Ben jij al in de ruimte geweest?
Ik wel…