Waterlelies: bloemsierkunst


Waterlelies lenen zich zeker en vast tot bloemsierkunst. Er zijn verschillende mogelijkheden, ofwel in een vaas ofwel in een kom.

Snijbloemen

Natuurlijk kunnen waterlelies niet zo lang zonder water en daar moet je dan ook rekening mee houden.
Het beste resultaat heb je wanneer je de bloem de dag voor het opengaan of de eerste bloeidag vroeg op de ochtend afknipt. Wij plaatsen ze onmiddellijk in water, eventueel met een beetje suiker.
Plaats de waterlelies ergens aan een raam, waterlelies gaan elke dag open en toe en zullen dit ook in de vaas/kom doen. Wanneer je dus merkt dat de bloem ‘s avonds toe is, gooi ze dan niet weg, morgenvroeg is ze er weer in haar volle glorie. Afhankelijk van de variëteit zal ze zo’n 3 à 4 dagen open en toe gaan.
Wanneer je opteert voor een waterkom dan kan je deze verfraaien met enkele bladeren, die je mee op het water legt.
Deze optie vinden wij best mooi voor buiten feestjes, dit geeft een fantastisch kleurrijk accent op of naast de tafel.
Stervormige waterlelies lenen zich het best tot het houden in vazen. Hierbij denken we spontaan aan Nymphaea Charlene Strawn, Nymphaea Fritz Junge, Nymphaea Colorado, Nymphaea Black Princess, Nymphaea Gregg’s Orange Beauty of Nymphaea Mayla.
Kopvormige waterlelies doen het dan weer super in een kom. Denk maar aan de Nymphaea Gonnère, Nymphaea James Brydon, Nymphaea Attraction, Nymphaea Perry’s Fire Opal of Nymphaea Peter Slocum