Nymphaea Pink Pumpkin 1994


Vorig jaar kocht ik deze roze waterlelie. Ze doet me elke keer glimlachen, vooral omdat ik elke keer ik de bloem in het echt zie denk, die lijkt op een pompoen… om me dan te realiseren dat het de Nymphaea Pink Pumpkin is.

De Nymphaea Pink Pumpkin, een roze pompoen?

DSC_3801

Wanneer de bloem niet helemaal open is heeft ze zowat de vorm van een pompoen vind ik altijd. Het is nogal moeilijk te omschrijven, u moet maar eens langskomen om ze in het echt te zien. 🙂  Want zelfs op foto’s kan je het niet helemaal zien.
De mooi roze bloem is vrij log, vooral omdat ze uitzonderlijk brede bloemblaadjes heeft en echt dicht tegen het wateroppervlak ten bloei komt.  De bloemblaadjes lijken een klein beetje verfrommeld, niet zoals bij een Nymphaea Lily Pons, maar het is toch opvallend.  Deze Nymphaea Pink Pumpkin heeft ook een aangename geur, maar wordt niet als snijbloem gebruikt.

De Nymphaea Pink Pumpkin, neen, een pompoenkleurig blad

DSC_3805

Het is een Strawn variëteit en de bloemen en bladeren zijn dan ook bijna even groot, altijd mooi meegenomen.  Ze zijn bijna rond en hebben een open sinus.  Ondanks dat ik vind dat de bloem me vooral aan een pompoen doet denken, is het  volgens Slocum vooral het blad.  Dit omdat de olijfgroene bladeren soms een pompoen-oranje tint zouden hebben, zelf heb ik het nog nooit gezien.  Met een kleine vierkante meter aan wateroppervlakte is deze waterlelie allang tevreden.  De plantdiepte varieert tussen de 40 en de 80 cm.

Teler: Strawn
Ouders: N. Pink Beauty x N. Peter Slocum
Wortelstok: Marliac rizoom
Foto’s