Nymphaea Supranee Pink 2003


Een kruising van twee mooie planten, kan alleen maar een topplant geven, in dit geval de Nymphaea Supranee Pink

Nymphaea Supranee Pink: de bloem

DSC_3893 Nymphaea Supranee Pink
Nymphaea Supranee Pink 2003

De kopvormige bloem van deze waterlelie is mooi roze en wordt al snel 13 cm groot. Het is een dubbele bloem met tussen de 35 en 50 bloemblaadjes. De bloemen worden zo’n 15-tal centimeter groot.
Ze staat heel graag 1 à 2 centimeters boven het wateroppervlak en heeft een zeer aangename geur. Af en toe zont ze ook gezellig op het water.
Je kan de bloemen het beste afknippen, want ze maakt zo graag zaad aan, dat je al snel geen échte Supranee Pink meer zal hebben.

Nymphaea Supranee Pink: de plant

Nymphaea Supranee Pink
Nymphaea Supranee Pink 2003

Het blad is ovaal en kan verschillende kleurschakeringen bruin en groen aannemen. Het wordt zo’n 20 cm groot en heeft een gesloten sinus.

De plant neemt zo’n 90 à 120 cm aan oppervlakte in beslag. Plant haar op een diepte tussen de 30 en 80 cm en je zal van veelvuldige bloemen kunnen genieten.

De mening van Agua

We zijn altijd al een fan geweest van de creaties van Pairat Songpanich, ook deze is weer een pareltje. Een mooi kleur en vorm, we houden er vooral van dat deze kopvormige bloem toch spits bloemblaadjes heeft.  Het is dan ook nog eens een zeer goede bloeier.  Ze heeft natuurlijk excellente ouders, deze Nymphaea Supranee Pink.