Nymphaea Odorata Sulphurea Grandiflora 1888


Eén van de grootste bloemen onder de winterharde waterlelies. Deze Nymphaea Odorata Sulphurea Grandiflora is een zeer mooie en opvallende gele waterlelie.

DSC_4615 Nymphaea Sunrise
Nymphaea Sunrise

Nymphaea Odorata Sulphurea Grandiflora: de bloem

De bloem is stervormig, eenvoudig en écht wel groot voor een winterharde waterlelie. Met haar 18-24 cm grootte en fijne, smalle bloemblaadjes, zal elke bloem wel de aandacht trekken.
Daarnaast heeft ze nog eens een lichte, maar aangename geur. Het is een zeer goede bloeier in warmere streken en dus wel iets minder hier bij ons. Ze is geschikt als snijbloem.

Nymphaea Odorata Sulphurea Grandiflora: de plant

Het blad is mooi groen met die typische kleine paarse vlekken. Het is een ovaal blad met open sinus en wordt zo’n 25-28 cm groot.

De plant neemt tussen de 120 en 150 cm aan wateroppervlakte in beslag. Plant haar op een diepte tussen de 40 en 80 cm om haar ten volle te laten bloeien en groeien.  Een goede plant voor middelgrote en grote vijvers.

De mening van Agua

Het is een oude en degelijke waterlelie die ideaal geschikt is voor grotere vijvers.  Het is een goede snijbloem ook.
Deze waterlelie werd waarschijnlijk in 1930 hernoemd door Johnson Water Gardens uit Hynes,California.  Ze kreeg toen de iets meer Amerikaanse en vooral meer tot de verbeelding sprekende naam, Sunrise mee.