Nymphaea Sunny Pink 1997


Nymphaea Sunny Pink: de bloem

Nymphaea Sunny Pink 1997
Nymphaea Sunny Pink 1997

De bloem van deze waterlelie is semi-dubbel en stervormig. Ze heeft zo’n 30-tal bloemblaadjes. Het is een waterlelie met een geel centrum en een roze blos aan de basis en buitenste bloemblaadjes.

De bloemen staan steeds enkele centimeters boven het wateroppervlak.  De bloemen worden bijna 18 cm groot. Ze geuren heerlijk en zijn uitermate geschikt als snijbloemen!

Nymphaea Sunny Pink: de plant

Nymphaea Sunny Pink 1997
Nymphaea Sunny Pink 1997

Het blad van deze waterlelie is olijfgroen met lichte bruine vlekken, later worden de bladeren groener. De onderzijde van een bald is rood met paarse vlekken.
De bladeren zijn bijna rond met licht geopende sinus.
Een blad wordt zo’n 20 à 25 cm groot.

De plant van deze dame wordt best op een diepte tussen de 20 en 80 cm geplaatst.  Deze plannen hebben tussen de 180 à 240 cm aan wateroppervlakte nodig.

De mening van Agua

Deze waterlelie is al jaren geliefd, het is één van de beste waterlelies in deze kleurschakering.  Ze bloemt goed, heeft een grote mooie bloem, die ook nog eens als snijbloem kan gebruikt worden.
Echter wel opletten, want deze waterlelie heeft heel wat ruimte nodig. Eigenlijk niet, toch niet om goed te bloemen, maar het is zo’n sterke variëteit dat ze gewoon de ruimte inneemt die ze krijgt. Zonder rekening te houden met misschien wel die hele unieke exotische plant die je er net naast had geplant.