Nymphaea Thongsup 2014


Deze mooie, kleine dame heeft een mooie bloem, maar het is vooral het blad dat ons heeft overtuigd.

Nymphaea Thongsup: de bloem

Nymphaea Thongsup 2014
Nymphaea Thongsup 2014

Deze Thaise waterlelie heeft een kleine stervormige bloem. Het is een zeer eenvoudige bloem met zo’n 25-tal licht gekreukelde bloemblaadjes.
De bloem wordt 10 cm groot en staat gemakkelijk een 10-tal centimeter boven de bladeren uit.
Het is een zachtgele bloem met een felgeel hartje.  Ze heeft geen geur en is niet bruikbaar als snijbloem.

Nymphaea Thongsup: de plant

Nymphaea Thongsup
Nymphaea Thongsup

Het blad van deze waterlelie is gewoon spectaculair te noemen. Het is een rond blad met open sinus en het wordt zo’n 12 à 15 cm groot.
Het blad is eerst groenbruin met groene vlekken en wordt later groen met bruinrode vlekken.  Zoals je op de foto kan zien, heft het iets lederachtigs dit blad.

De mening van Agua

De plant kan je op een diepte plaatsen tussen de 20 en 50 cm.  Het is een compacte plant die zo’n 50 à 75 cm aan wateroppervlakte inneemt.

Deze Thaise waterlelies heeft een leuke, kleine bloem.  Maar het zijn hem vooral de bladeren die maken dat de plant zo knap is.  We hebben echt geen enkele andere waterlelie met deze bladkleur.  Het straffe is dat ze van dezelfde kwekerij komt als de Nymphaea Wanvisa oorspronkelijk.  Ook deze heeft een unieke bladkleur.  We zullen eens ter plaatse moeten gaan kijken.  Momenteel is het nog geen enorme bloeier, maar we geven ze nog even wat meer tijd.