Nymphaea Pink Dawn 2010


Nymphaea Pink Dawn: de bloem

Nymphaea Pink Dawn 2010
Nymphaea Pink Dawn 2010

De bloem van deze waterlelie is wel heel anders dan de meeste winterharde waterlelies.  Deze stervormige bloem wordt zo’n 13 tot 15 cm groot.  Het is een semi-dubbele bloem met afgeronde bloemblaadjes. Ze staat meestal enkele centimeters boven het wateroppervlak.  Het is een zeer zachtroze bloem met opvallend witte strepen.  Soms zullen deze zeer uitgesproken zijn, soms ook niet. De bloem heeft een aangename geur.

Nymphaea Pink Dawn: de plant

Nymphaea Pink Dawn 2010
Nymphaea Pink Dawn 2010

Het blad van deze dame is ook gevlekt, niet zoveel als de bloem en al helemaal niet zoveel als de Nymphaea Arc-en-Ciel, maar ze heeft toch witte, roze en olijfgroene vlekken op haar overwegend groene blad. Het is een bijna rond blad met wijd open sinus en wordt tussen de 20 en 24 cm groot.

De plant is een vrij goede groeier en neemt zo’n meter aan wateroppervlakte in beslag.  Je kan haar het beste planten op een diepte tussen de 20 en 60 cm.

De mening van Agua

Een zeer aparte dame, zeker interessant voor de verzamelaar of liefhebber, want je moet natuurlijk zo’n bloemkleur graag zien. Het is een vrij goede bloeier, geschikt voor kleinere en middelgrote vijvers.

Deze waterlelie heeft de eerste plaats gewonnen in de categorie winterharde waterlelies, van de IWGS competitie in 2013.