Nymphaea Perry’s Super Red 1989


Nymphaea Perry’s Super Red: de bloem

Nymphaea Perry's Super Red 1989
Nymphaea Perry’s Super Red 1989

Deze mooie bloem is duidelijk een kruising tussen de Nymphaea Charles de Meurville en de Nymphaea Gloire du Temple-sur-Lot.  Ze heeft de kleuren van de mama en de vorm is duidelijk een combinatie van beide ouders.  Het is een pioenvormige bloem met zo’n  40-tal bloemblaadjes.  Het centrum van de bloem is bijna rood, de buitenste bloemblaadjes lichtroze.  Deze mooie bloem heeft een lichte geur en is geschikt als snijbloem. Ze staat soms enkele centimeters boven het wateroppervlak, maar meestal zont ze gezellig op het water.

Nymphaea Perry’s Super Red: de plant

Nymphaea Perry's Super Red 1989
Nymphaea Perry’s Super Red 1989

Het blad van deze mooie waterlelie is eerst bruin en wordt dan naar goede gewoonte mooie groen.  Het is een rond blad, meestal overlappen de bladlobben aan de sinus, soms is de sinus gedeeltelijk open.  De bladeren worden ongeveer 25 cm groot.

De plant is een vrij goede groeier, ze neemt wel gemakkelijk zo’n 150 cm aan wateroppervlakte in.  Ze staat het beste op een diepte tussen de 30 cm en 1 meter.

De mening van Agua

Mooie bloemen heeft deze waterlelie, zowel de vorm als de kleur maken deze uitzonderlijk aantrekkelijk.  Het is een vrij goede bloeier, geschikt voor zowel middelgrote vijvers als terrasvijvers.