Nymphaea Peter Slocum 1984


Deze Nymphaea Peter Slocum heeft grote, dubbele, lichtroze bloemen.

Nymphaea Peter Slocum: de bloem

DSC_6775 Nymphaea Peter Slocum
Nymphaea Peter Slocum

De bloem van deze waterlelie is zachtroze, de kleur vervaagd bij het ouder worden waardoor ze bijna wit is de laatste bloeidag, Ze staat meestal een centimeter of twee boven het wateroppervlak, maar ze kan evengoed op het water zonnen.
De dubbele, pioenvormige bloem met haar 40-tal bloemblaadjes heeft een aangename zoete geur.  De bloemen worden tussen de 15 en 19 cm groot. Het zijn trouwens heel goede snijbloemen. Het is trouwens een zaailing van de Nymphaea Pearl of the Pool uit 1946, een waterlelie waar zelfs een patent voor aangevraagd werd.

Nymphaea Peter Slocum: de plant

Nymphaea Peter Slocum
Nymphaea Peter Slocum

Het blad van deze dame is eerst paars en wordt daarna grasgroen. Het is een rond blad, met overlappende bladlobben, die de sinus bedekken.
De randen zijn een beetje naar boven toe gekruld. Het blad wordt bijna dubbel zo groot als de bloem, zo’n 28 cm.

De totale plant zal tot 1,5 vierkante meter aan wateroppervlakte innemen. Door haar odorata wortelstok heeft ze ook weer wat plaats en tijd nodig om zich ten volle te ontwikkelen.  Eén keer ze dat krijg is het een hele goede bloeier.

De mening van Agua

Deze mooie waterlelie heeft een beetje tijd en ruimte nodig om zich te ontwikkelen.  Eén keer ze die krijgt, is het een goede bloeier en ze heeft natuurlijk een vrij unieke bloem, met een beetje een zilverachtige glans zelfs. Geschikt voor middelgrote en grote vijvers.