Nymphaea Perry’s Cactus Pink 1990


Een waterlelie met een zeer unieke vorm, deze Nymphaea Perry’s Cactus Pink.

Nymphaea Perry’s Cactus Pink: de bloem

Nymphaea Perry's cactus Pink
Nymphaea Perry’s cactus Pink

De bloem van deze stervormige waterlelie is prachtig schelproze. De basis van de bloem is zelfs iets feller roze dan de tippen.  Ze tekst zo’n 28 uitzonderlijk lange en fijne bloemblaadjes.  Deze bloemblaadjes zijn lichtjes naar binnen toe gekruld, hetgeen de bloem een extra unieke uitstraling geeft.

Ze geurt trouwens heerlijk die bloem, maar is niet spijtig genoeg dan weer niet geschikt als snijbloem. De bloem staat altijd enkele centimeters boven de bladeren uit.

Nymphaea Perry’s Cactus Pink: de plant

Nymphaea Perry's Cactus Pink
Nymphaea Perry’s Cactus Pink

Nieuwe bladeren van deze waterlelie zijn paarsachtig rood, later worden ze groen.  Een blad is bijna rond met een sinus die meestal zo’n 2/3de open is, maar die kan ook helemaal open of gesloten zijn.  De bladeren worden tussen de 18 en 20 cm groot.

De plant neemt een wateroppervlakte in beslag van ongeveer 120 cm. Ze wordt het beste geplant op een diepte tussen 30 en 80 cm.

De mening van Agua

Een mooie, zeker als je van stervormige waterlelies met die fijne bloemblaadjes houdt.  De kleur is mooi, de vorm is leuk en ze bloeit vrij goed, éénmaal ze tijd en ruimte heeft gekregen tenminste. Ideaal voor middelgrote en grote vijvers deze Nymphaea Perry’s Cactus Pink.