Nymphaea Perry’s Red Beauty 1989


Elke nieuwe bloem is iets om naar uit te kijken en zeker de eerste van het nieuwe seizoen. Doch op 25 april reeds een bloem, dan kan je er wel zeker van zijn dat ze er niet zal uitzien zoals het moet!

Perry’s Red Beauty, de Nymphaea Perry’s Red niet zo Beauty

Foto 0024

Het is gewoon te vroeg om (behalve in serres en tunnels,…) nu al te staan pronken met je bloemen!  Deze Nymphaea perry’s Red Beauty bewijst dit ten volle. Deze variëteit is een prachtige felrode, stervormige waterlelie. Maar op 25 april staat zelfs deze beauty niet op haar mooist! We weten wel dat de Red Beauty dieper wordt met de dag en dus nooit felrood zal openbloeien, maar zelfs na 3 dagen is ze nog steeds roos-rood. De bloem is maar een 6-tal centimeter groot ondanks dat deze in België toch gemakkelijk een twaalftal centimeter wordt. Ook de bladeren zijn maar de helft, zo’n 12 cm van wat ze in hun volle glorie zijn. Een teleurstelling? Neen, dat nu ook weer niet! Op 25 april kan je gewoon nog geen perfect gevormde bloemen verwachten in ons Belgenland. We zijn sowieso blij met deze eerste bloem van het jaar 2009 en zoals het een echte Perry’s Red Beauty betaamt, zit de volgende knop al klaar….

Perry’s Red Beauty, de échte Beauty

DSC_1453

In normale omstandigheden is deze waterlelie een échte Beauty, dit zie je zeker op mijn andere foto’s.  De mooie rode kleur heeft ze alvast van Le Vésuve geërfd.  De kleur zal wel van de andere ouder komen, maar die is spijtig genoeg niet gekend.  De stervormige bloemen geuren lichtjes en de binnenste bloemblaadjes kunnen nogal eens naar binnen toe krullen.  Dit geeft deze waterlelie een unieke uitstraling.  De bladeren zijn eerste bruinachtig om dan later groen te worden.  Een blad wordt zo’n 22 cm groot en de plant neemt gemakkelijk een totale vierkante meter in beslag.  Wij waren al fan van deze Nymphaea Perry’s Red Beauty voor die eerste bloem van 2009, gelukkig voor haar.

DSC_1482

Teler: Perry Dean Slocum

Ouders: Le Vésuve x

Wortelstok: Marliac