Nymphaea Perry’s Orange Sunset 1996


Een zalmkleurige waterlelie die prijzen wint, dat moet wel deze Nymphaea Perry’s Orange Sunset zijn.

Nymphaea Perry’s Orange Sunset: de bloem

Nymphaea Perry's Orange Sunset
Nymphaea Perry’s Orange Sunset

De bloem van deze waterlelie is kopvormig. De kleur wordt omschreven als gloeiend zalmroze en roos-oranje. Een beetje een onbeschrijfbare kleur dus.

De bloem wordt zo’n 14 cm groot en heeft een aangename lichte geur. Ze wordt ook als snijbloem gebruikt.  Meestal staat ze enkele centimeters boven het wateroppervlak. Het is een semi-dubbele bloem met zo’n 30-tal bloemblaadjes.

Nymphaea Perry’s Orange Sunset: de plant

Nymphaea Perry's Orange Sunset
Nymphaea Perry’s Orange Sunset

Het blad is eerst bruingroen, gevlekt met paars-groene vlekken. De vlekken verdwijnen binnen enkele weken.  De bladeren worden zo’n 22 cm groot.

De plant heeft een bladspreiding tussen 1 en anderhalve meter.  Je plaatst haar het beste op een diepte tussen de 20 en 80 cm.  Ze is geschikt voor kleine, middelgrote en grotere vijvers. Deze Nymphaea Perry’s Orange Sunset is prijswinnaar van het Internatioal Waterlily and Water Garden Symposium in 2002 dat werd gehouden in Portland, Oregon.

De mening van Agua

Deze waterlelie is zo mooi als wordt gezegd. Ze had nochtans even nodig om zich aan te passen aan onze omstandigheden, de eerste bloemen hadden maar een flauw geel kleurtje.