Nymphaea Perry’s Fire Opal 1987


Als eerste odorata ooit, winnaar van de International  Waterlily and Watergardning Society’s America Award in 1990, deze Nymphaea Perry’s Fire Opal

Nymphaea Perry’s Fire Opal: de bloem

DSC_8491 Nymphaea Perry's Fire Opal
Nymphaea Perry’s Fire Opal

De bloem van deze waterlelie is fuschia roze. Door de veelheid aan bloemblaadjes (bijna 50) heeft ze dat mooie dubbele effect. Ondanks de zwaardere bloem staat ze toch geregeld enkele centimeters boven het wateroppervlak. Deze pioenvormige bloem ruikt heerlijk en is een heel goede snijbloem. Ze kan tot wel 15 cm groot worden. En ze is écht nooit alleen!

Nymphaea Perry’s Fire Opal: de plant

Nymphaea Perry's Fire Opal
Nymphaea Perry’s Fire Opal

Het blad is eerst paars-rood en wordt later groen.  Het is een rond blad met overlappende sinus.  Het kan zo’n 25 cm groot worden.

De plant kan je planten op een diepte tussen 50 en 90 cm.  Ze neemt dan zo’n 90 tot 120 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Het is een plant die zowel wordt aangeraden voor kleine als grote vijvers dat heeft natuurlijk veel te maken met haar mooie en veelvuldige bloemen.

De mening van Agua

Deze waterlelie is een absolute aanrader.  De bloemen zijn adembenemend mooi en talrijk.  Daarnaast zijn het ook heel goede snijbloemen en geuren ze fantastisch.  Ze zijn ideaal voor kleine en groter vijvers.