Nymphaea Perry’s Red Beauty 1989


Een zeer mooie, stervormige helrode waterlelie, net zoals de naam zegt.

Nymphaea Perry’s Red Beauty: de bloem

DSC_1453
Nymphaea Perry’s Red Beauty

De bloem van deze Nymphaea Perry’s Red Beauty is stervormig en zont op het water maar kan evengoed enkele centimeters boven het wateroppervlak staan schitteren. . De felrode bloem met mooi contrasterend geel hartje, wordt tot 18 cm groot. Ze heeft een lichte, maar aangename geur. Ze lijkt sterk op de Nymphaea Newton maar is dieper van kleur.  Ze is spijtig genoeg niet geschikt als snijbloem. Veelal zullen de bloemblaadjes een beetje naar binnen toe gekruld zijn. Het is een semidubbele bloem met haar 24 à 30 bloemblaadjes.

Nymphaea Perry’s Red Beauty: de plant

Nymphaea Perry's Red Beauty
Nymphaea Perry’s Red Beauty

Het blad van deze dame is eerst paarsbruin en wordt later mooi groen.  Het heeft een overlappende sinus en een grootte tot 25 cm.

De plant heeft een bladspreiding tot 120 cm. Je plant haar het beste op een diepte tussen de 50 en 120 cm.  Er wordt ook over 150 gesproken, maar dat vinden wij wel wat diep.

De mening van Agua

Het is een zeer mooie felrode bijna gloeiende stervormige waterlelie, spijtig genoeg is het absoluut geen goede bloeier hier in België. Dus enkel voor de verzamelaars dus.