Nymphaea Perry’s Dwarf Red 1989


Een kleine, maar zeer bloemdragende variëteit met vermillioen-rode, kopvormige en dubbele bloemen. Ze wordt veelal verward met haar zusje van datzelfde jaar, maar deze heeft een pak meer bloemblaadjes dan de Nymphaea Perry’s Baby Red.

Nymphaea Perry’s Dwarf Red: de bloem

Nymphaea Perry's Dwarf Red
Nymphaea Perry’s Dwarf Red

De bloem van deze waterlelie is mooi kopvormig met afgeronde bloemblaadjes.  Als ze diep genoeg staat zullen ze mooi op het water zonnen.  Staan ze iets te ondiep dan durft de bloem wel al eens schuin gaan liggen, dat is natuurlijk niet de bedoeling.  De felrode bloemen zijn licht geurend en wat belangrijker is, nooit alleen. Ze worden een 11-tal centimeter groot.

Nymphaea Perry’s Dwarf Red: de plant

Deze dame heeft eerst een bruinrood blad dat later mooi groen wordt. Het blad is altijd rond en heeft een licht geopende sinus, het wordt zo’n 15 à 17 cm groot wordt.

De plant van deze waterlelie kan je het beste planten op een diepte tussen de 30 en maximum 50 cm.  Ze noemt wel Dwarf, maar het is natuurlijk een Amerikaanse variëteit, zo klein is ze dus ook niet.  Het is wel de kleinste dubbele waterlelie, dus zo fout is de naam nu ook weer niet. Ze heeft een bladspreiding van maximum 75 cm. De ideale waterlelie voor wie een kleinere, dubbele rode zoekt dus.

De mening van Agua

Nymphaea Perry's Dwarf Red
Nymphaea Perry’s Dwarf Red

Deze Nymphaea Perry’s Dwarf Red is geen jonge variëteit, maar nog steeds niet gemakkelijk op de markt te vinden.  Wij vinden het zeker en vast een aanwinst, het is een goede bloeier en zeker en vast een mooie bloem.
De naam is echter wel wat misleidend, het is een vrij robuuste waterlelie, maar de bloem blijft wel degelijk relatief klein.