Nymphaea Myra 2012


Nymphaea Myra: de bloem

Nymphaea Myra
Nymphaea Myra

De bloem van de Nymphaea Myra is overwegend schelproze. De bloemblaadjes zijn licht gestreept en de bloem heeft een geel-oranje hartje.  De mooie stervormige bloem wordt zo’n 15 tot 20 cm groot volgens Mike. Deze stervormige bloem is half dubbel met haar 35-tal bloemblaadjes. De bloem zont meestal op het water, maar staat fier rechtop wanneer ze ondiep wordt geplant. Ze heeft een heerlijke citroenachtige geur en is geschikt als snijbloem. Volgens Mike heeft de bloem een grote gelijkenis met de Nymphaea Peter Slocum qua kleur, maar is het een compactere plant.

Nymphaea Myra: de plant

Nymphaea Myra
Nymphaea Myra

De bladeren zijn groen met donkere vlekken, de vlekken vervagen bij het ouder worden.  De bladeren worden zo’n 20 to 25 centimeter groot.  Het zijn bijna ronde bladeren met open sinus en veelal een opstaande rand.

De plant neemt gemakkelijk 90 tot zelfs 150 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Volgens Mike kan ze geplant worden op een diepte van 20 cm tot 240 cm.

De mening van Agua

De Nymphaea Myra hebben we nog maar net in de collectie, onze mening zal dus nog even op zich laten wachten.  Zoals altijd kan ze volgens Mike een grote diepte aan, maar we houden het toch op iets tussen de 30-80 cm diep.  Ze is ook goed bestand tegen de schaduw.