Nymphaea Perry’s Baby Pink 2001


Het gat in de markt gedicht door Ben Gibson met deze toevallige zaailing.

Nymphaea Perry’s baby Pink: de bloem

DSC_3809 Nymphaea Perry's Baby Pink
Nymphaea Perry’s Baby Pink

De bloem is klein en kopvormig. Ze vormt een perfecte aanvulling op de reeds bestaande variëteiten.  De bloem wordt zo’n 9 cm groot en staat meestal enkele centimeters boven het wateroppervlak.  Ze heeft dat  typische Marliac-roze, deze Nymphaea Perry’s Baby Pink. Toch is het er eentje van Perry Dean Slocum, eigenlijk van Ben Gibson. Het is een vrij goede bloeier, maar helemaal niet geschikt als snijbloem.  Ze heeft ook totaal geen geur.

Nymphaea Perry’s baby Pink: de plant

Nymphaea Perry's Baby Pink
Nymphaea Perry’s Baby Pink

Het blad is ovaal en met open sinus.  Het is een mooi donkergroen blad dat lichter van kleur wordt bij het verouderen.  De bladeren worden zo’n 12 à 16 cm groot.

De plant wordt ideaal op een diepte geplaatst tussen de 15 en 40 cm en is dus ideaal voor terrasvijvers en kleinere vijvers.  Ze heeft een bladspreiding van een kleine meter.

De mening van Agua

Wil je een kleine roos-rode variëteit, dan heb je eigenlijk alleen deze.  Dat klinkt misschien niet zo positief, maar het is echt wel een goede bloeier.  Ze heeft een goede vorm en blijft heel compact, geschikt voor op en naast het terras dus.