Nymphaea Perry’s Baby Red 1989


Een kleine, maar zeer bloemdragende variëteit met vermillioen-rode, kopvormige bloemen.

Nymphaea Perry’s Baby Red: de bloem

DSC_6885 Nymphaea Perry's Baby Red
Nymphaea Perry’s Baby Red

Beter kan je ze niet omschrijven deze Nymphaea Perry’s Baby Red.

De bloem van deze waterlelie is mooi kopvormig met afgeronde bloemblaadjes.  Als ze diep genoeg staat zullen ze mooi op het water zonnen.  Staan ze iets te ondiep dan kunnen ze al eens een centimeter of twee boven het bladeroppervlak uitstaan, maar daar horen ze niet thuis.  De felrode bloemen zijn licht geurend en wat belangrijker is, nooit alleen. Ze worden een 10-tal centimeter groot.

Nymphaea Perry’s Baby Red: de plant

Nymphaea Perry's Baby Red 1989
Nymphaea Perry’s Baby Red 1989

Het blad van deze dame is hartvormig en heeft een wijd open sinus.  Het zal eerst paarsbruin zijn maar wordt later mooi groen.  Een blad wordt ongeveer 15 cm groot.

De plant van deze waterlelie kan je het beste planten op een diepte tussen de 25 en maximum 50 cm.  Ze heeft een bladspreiding van ongeveer 75 cm. De ideale waterlelie voor wie een kleine rode zoekt.

De mening van Agua

Wat een goede keuze, deze Nymphaea Perry’s Baby Red.  Dit is écht zo’n topplant, als je ons vraagt voor een kleine rode dan wordt het automatisch deze.  We moeten er wel bijzeggen, dat het niet erg een dwerg is, het is en blijft een Amerikaanse variëteit. Maar wij vinden zowel de bloemvorm als kleur prachtig en het is echt een hele goede bloeier hier in België.