Nymphaea Nigel 1993


Deze waterlelie wordt gezien als de belangrijkste variëteit van Dr. Robert Kirk Strawn.

Nymphaea Nigel: de bloem

DSC_4409 Nymphaea Nigel
Nymphaea Nigel

De bloem wordt gezien als de perfecte bloem zowel qua vorm als kleur.  Ze is prachtig dubbel en kop- bolvormig.  Ze staat bijna altijd een 5-tal centimeter boven het wateroppervlak.  De bloemen worden zo’n 10 à 12 cm groot.  Ze ruiken overheerlijk en één keer de plant wat ouder wordt is het ook een goede bloeier.  Meestal zullen de bloemen op jongere planten lichter zijn van kleur. Het is tevens een goede snijbloem en dat hebben wij altijd graag.

Nymphaea Nigel: de plant

Nymphaea Nigel 1993
Nymphaea Nigel 1993

Het blad is mooi rond en meestal met gesloten sinus.  Het is eerst roodbruin en wordt later groen met meestal een roodbruine rand. Het blad wordt ongeveer 18 à 20 cm groot.

De plant neemt iets van een 90 à 120 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Plant haar op een diepte tussen 20 en 60 cm voor een optimaal resultaat.

De mening van Agua

Deze waterlelie werd heel veel gebruikt als moeder voor andere waterlelies, ze is zeer vruchtbaar.  Dat brengt natuurlijk met zich mee dat het moeilijk is om een exemplaar zuiver te houden.  Ze geeft zodanig veel zaad dat je eigenlijk de bloemen constant zou moeten afknippen.