Nymphaea Little Champion 1997


Een kleine rode, kopvormige waterlelie, die toch op een diepte van 80 cm kan gedijen.

Nymphaea Little Champion: de bloem

DSC_8402 Nymphaea Little Champion 1997
Nymphaea Little Champion 1997

De bloem van de Nymphaea Little Champion is rood, kopvormig en wordt zo’n 8 cm groot. Iets groter dus dan de Perry’s Baby Red waar ze sterk op lijkt. De bloemen zonnen mooi op het water, maar zitten geregeld verstopt onder de bladeren. De buitenste bloemblaadjes zijn lichtjes gestreept, ze zijn trouwens mooi afgerond deze bloemblaadjes.  We tellen er zo’n 32 stuks, allemaal met die satijnglans waar we zo van houden.  De bloem heeft geen specifieke geur en is tevens niet bruikbaar als snijbloem.

Nymphaea Little Champion: de plant

Nymphaea Little Champion 1997
Nymphaea Little Champion 1997

Het blad is mooi groen en rond en wordt gemakkelijk 20 cm groot. Het heeft een open sinus.

De plant neemt een oppervlakte van 75 tot 90 cm in beslag.  Plant haar op een diepte tussen de 40 en 80 cm en je zit goed. Deze Nymphaea Little Champion wordt de grote broer genoemd van de Perry’s Baby Red.

De mening van Agua

Deze kleine kopvormige, rode waterlelie is bijna gelijk aan de Perry’s Baby Red.  We hebben samen met collega’s naar de verschillen gekeken, en die zijn echt wel miniem.  Het zijn allebei goede planten, goede bloeiers.  Deze mag een beetje dieper staan, maar we zouden toch niet verder dan 60 cm gaan.  Aangeraden voor  kleine vijvers en of de tonnetjes op je terras.