Nymphaea Madame Maurice Laydeker 1936


Een aardbeikleurige waterlelie, ook dat hebben we in onze collectie.

Nymphaea Madame Maurice Laydeker: de bloem

DSC_3886 Nymphaea Madame Maurice Laydeker 1936
Nymphaea Madame Maurice Laydeker 1936

De bloem van deze waterlelies is aardbeikleurig.  Ze is donkerder in het centrum, wordt bijna wit naar de tippen toe.  De bloem wordt zo’n 10 cm en is kop- of schaalvormig.  Ze zont op het water is niet bruikbaar als snijbloem en heeft weinig geur.  Deze plant is een zeer goede bloeier. De bloemblaadjes zijn uitzonderlijk. De buitenste liggen meestal horizontaal op het wateroppervlak.

Nymphaea Madame Maurice Laydeker: de plant

Nymphaea Mademoiselle Maurice Laydeker
Nymphaea Mademoiselle Maurice Laydeker

Het blad is mooi groen met hier en daar toch een kastanjebruine vlek. De sinus is voor 2/3de gesloten.  Het is een licht ovaal blad dat zo’n 15 cm groot wordt.

De plant neemt iets van een kleine vierkante meter aan wateroppervlakte in beslag.  Je plant haar het beste op een diepte tussen de 40 en 80 cm.  Ze is zeer geschikt voor kleinere vijvers.

De mening van Agua

Ook weer een absolute aanrader deze Nymphaea Madame Maurice Laydeker.  Ze heeft een prachtige aardbeikleur, is mooi van vorm en heeft een uitzonderlijke kleurencombinatie.  Vrij donker in het midden, de buitenste bloemblaadjes zijn bijna wit.  Het is een waterlelie die perfect geschikt is voor kleine vijvers, zelfs in een tonnetje op het terras doet ze het goed.