Nymphaea Lemon Mist 1997


Een citroengele waterlelie met kopvormige bloemen, deze Nymphaea Lemon Mist.

Nymphaea Lemon Mist: de bloem

Nymphaea Lemon Mist 1997
Nymphaea Lemon Mist 1997

De bloem van deze waterlelie is kopvormig en citroengeel.  Ze wordt gemakkelijk 15 cm groot.  De bloem is een dubbele bloem met haar 40-tal bloemblaadjes. De felgele meeldraden geven een mooi contrast met de zachtgekeurde bloem. De bloemen geuren heerlijk en het is dan nog eens een goede bloeier ook.  De bloemen staan graag enkele centimeters, met enkele bedoelen we 7 tot 10, boven het wateroppervlak, dat hebben ze natuurlijk van hun papa. Een goede snijbloem dus.

Nymphaea Lemon Mist: de plant

DSC_8230 Nymphaea Lemon Mist 1997
Nymphaea Lemon Mist 1997

Het blad is groen met bruin-rode vlekken, zoals bij de meeste gele waterlelies.  De vlekken worden lichter hoe ouder het blad wordt. Het is een rond blad met open sinus en het wordt zo’n goede 20 cm groot.

De plant neemt 120 à 150 cm wateroppervlakte in beslag.  Je plant ze het beste op een diepte tussen de 20 en 90 cm.  Voor de middelgrote vijvers dus.

De mening van Agua

Het is absoluut een mooie waterlelie, deze dame.  We houden wel van deze zachtgele kleur.  Het is een relatief goede bloeier en de bloemen doen het goed als snijbloem. Geschikt voor middelgrote vijvers.