Nymphaea Lemon Meringue 2012


Een mooie aanvulling op de reeds bestaande gele waterlelies, deze Nymphaea Lemon Meringue.

Nymphaea Lemon Meringue: de bloem

DSC_4116 Nymphaea Lemon Meringue 2012
Nymphaea Lemon Meringue 2012

De bloem is zachtgeel, pioenvormig en écht wel groot. De gekreukelde bloemblaadjes doen onmiddellijk aan de Nymphaea Lily Pons denken. In deze bloemvorm bestond al de roze en witte en sinds kort bestaat er nu ook een gele dus.  De bloem wordt heel gemakkelijk 15 cm groot.De meeste planten met deze bloemvorm hebben tijd en ruimte nodig om goed te groeien en bloemen, deze échter lijkt het nu al zeer goed te doen.

Nymphaea Lemon Meringue: de plant

Nymphaea Lemon Meringue 2012
Nymphaea Lemon Meringue 2012

Het blad is mooi rond, grasgroen met rood-paarse vlekken. De grootte is mooi in verhouding met de bloemgrootte, het blad wordt al snel 30 cm.

De plant neemt zo’n 120 à 150 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Je plant haar het beste op een diepte tussen de 40 en 100 cm.  Het is een plant voor middelgrote en grotere vijvers.  Een zeer goede groeier en bloeier.

De mening van Agua

Het is vrij moeilijk om nieuwe opvallende variëteiten te maken, waterlelies die écht anders zijn dan al degene reeds op de markt.  Met deze is dat goed gelukt, we houden van deze zachtgele kleur met de grasgroene bladeren.  Het is echt een goede groeier en bloeier, maar ze heeft natuurlijk wel wat ruimte nodig.  Geschikt voor middelgrote vijvers.