Nymphaea Iolanthe 2006


Deze waterlelie Nymphaea Iolanthe werd in 2006 op de markt gebracht door de persoon die voor ons bruidsboeketje zorgde, Christian Meyer dus.

Nymphaea Iolanthe: de bloem

Nymphaea Iolanthe 2006
Nymphaea Iolanthe 2006

De bloem van de Nymphaea Iolanthe doet denken aan de Nymphaea Mayla, waarvan ze een zaailing is, dus dat is wel logisch.  Ze is prachtig felroze en drijft graag op het water.  Ze heeft een aangename geur en is geschikt als snijbloem, dat lijkt ons maar logische gezien ze een creatie is van Christian Meyer.  De bloemen worden een 15-tal centimeter groot.

Nymphaea Iolanthe: de plant

Nymphaea Iolanthe 2006
Nymphaea Iolanthe 2006

Het blad is eerst roodbruin en wordt later donkergroen.  Het wordt zo’n 25 cm groot.  Het is een bijna rond blad met licht overlappende sinus.

De plant neemt gemakkelijk 120 à 150 cm aan wateroppervlakte in beslag.  Je kan haar het beste planten tussen de 60 en 120 cm om overwoekeren te voorkomen.

De mening van Agua

We hebben deze dame al jaren in onze collectie, maar we moeten toegeven dat we nog niet zo heel veel bloemen gezien hebben.  De bloemen, zijn mooi en opvallend.  Ze doen ook onmiddellijk denken aan de Nymphaea Mayla.  We proberen haar nog even verder uit voor jullie. Want volgens Christian Meyer is het een topper en we geloven hem graag.