Nymphaea Innerlight 1997


Deze Nymphaea Innerlight is een vrij recente variëteit, een typische Strawn!

Nymphaea Innerlight: de bloem

Nymphaea Innerlight 1997
Nymphaea Innerlight 1997

De bloem van de Innerlight staat steeds enkele centimeters boven het wateroppervlak. Het is een lichtgele, kopvormige waterlelie die iets feller wordt naar de kern toe. Bij het openbloeien wordt ze eerder stervormig.  Ze heeft veelaal een lichte roze blos in het centrum, afkomstig van de moeder Nymphaea Nigel.  Uiteindelijk wordt een bloem zo’n 12 à 15 cm groot. De bloem heeft tussen de 30 en 40 bloemblaadjes en is dus een dubbele bloem. Het is een zeer goede bloeier in ons klimaat en ze geurt dan nog eens aangenaam ook, afsnijden die bloemen!

Nymphaea Innerlight: de plant

Nymphaea Innerlight 1997
Nymphaea Innerlight 1997

Het blad is mooi rond en wordt zo’n 15 à 20 cm groot. Het groene blad met rode vlekken, heeft een open sinus.

De plant neemt tussen de 150 en 210 cm aan wateroppervlakte in beslag en je kan haar dus het beste in middelgrote en grotere vijvers plaatsen.  Ondanks haar bladspreiding, kan je haar gerust tussen de 40 en 90 cm diepte plaatsen, zonder dat de bladeren uit het water komen. Hoe ondieper natuurlijk, hoe hoger de bloemen zullen staan.

De mening van Agua

We hebben even moeten zoeken om de correcte Innerlight aan onze collectie te kunnen toevoegen.  Je moet natuurlijk fan zijn van die rechtopstaande bloemen, want deze blinkt daar in uit.  Als je graag zo’n rechtopstaande bloem hebt, maar niet die typische donkere Colorado-kleur, dan is deze zeker iets voor jou, met haar zachte kleur die overal bij past.  Het is een heel goede groeier en bloeier.  Wel enkel geschikt voor middelgrote tot grote vijvers, deze Nymphaea Innerlight.