Nymphaea Hazorea Dagan White 2001


Een speciale dame, deze Nymphaea Hazorea Dagan White, recht uit Israël overgevlogen, samen met haar zusje Jerusalem Dawn.

Nymphaea Hazorea Dagan White: de bloem

Nymphaea Hazorea Dagan White
Nymphaea Hazorea Dagan White

De bloem van deze waterlelie wordt zo’n 10-tal centimeter groot en is stervormig.  Ze staat graag een paar cm boven het wateroppervlak.  Het is een mooie, enkele, fijne bloem die een aangename geur heeft, dat heeft ze natuurlijk te danken aan haar odorata wortelstok. Het is een hele goede bloeier, deze witte waterlelie.

Nymphaea Hazorea Dagan White: de plant

Het blad van deze stervormige dame heeft wel een groene ondertoon maar is de eerste dagen zo sterk roodbruin gevlekt dat je het groen bijna niet meer ziet.  Bij het ouder worden, verbleken en verminderen de vlekken. Het is een ovaal blad met open sinus.  De bladeren worden zo’n 12 à 15 cm.

De plant is een goede groeier en neemt gemakkelijk een vierkante meter in beslag.  Ze wordt meestal niet erg diep geplaatst, tussen de 30 en 60 cm, is meer dan voldoende.

De mening van Agua

Nymphaea Hazorea Dagan White
Nymphaea Hazorea Dagan White

Het is een sterk groeiende en bloeiende plant.  Ze wordt meestal zelfs rechtstreeks in de aardbodem geplaatst. Het is één van de weinige waterlelies met witte bloemen en gevlekte bladeren.  Het is dus zeker en vast een mooie dame, die wel enkel thuishoort in middelgrote of grote vijvers, die niet te diep zijn.