Nymphaea Gregg’s Orange Beauty 1996


Een waterlelie die écht de naam bi-color verdient, deze prachtige Nymphaea Gregg’s Orange Beauty. Een waterlelie, die zelden in de handel te vinden is, het is nochtans een échte showtopper.

Nymphaea Gregg’s Orange Beauty: de bloem

DSC_3905
Nymphaea Gregg’s Orange Beauty 1996

De bloem van deze waterlelie is eerst kopvormig, maar komt bijna schaalvormig tot bloei.  Ze staat heel graag enkele centimeters boven het wateroppervlak.
De buitenste bloemblaadjes zijn felroze en de binnenste felgeel. Onbeschrijflijk, daarom ook de foto’s natuurlijk.
De bloemen worden zo’n 15 cm groot en ze geuren echt heerlijk.
Daarbij zijn het ook eens zeer goede snijbloemen die je huis helemaal zullen opfleuren.

Nymphaea Gregg’s Orange Beauty: de plant

De bladeren zijn rond en hebben de eerste dagen een donkerrode kleur met zwarte vlekken. Ook dit is weer vrij uniek bij waterlelies.
Hoe ouder het blad, hoe groener het wordt.  De vlekken blijven echter, maar ook al ben je geen fan van gevlekte bladeren voor deze maak je waarschijnlijk wel een uitzondering.
Af en toe heb je die typische opstaande randjes, die je ook bij bijv. een Nymphaea Mangkala Ubol kan waarnemen.  De onderzijde van het blad is altijd prachtig rood met zwarte vlekken. Het blad wordt zo’n 20 cm groot.

DSC_9317
Blad Nymphaea Gregg’s Orange Beauty 1996

Deze plant is een zeer goede keuze voor wie eens wat anders in de vijver wilt.
Ze neemt tussen de 120 en 150 cm wateroppervlakte in beslag en dat is écht niet te veel.
Plant haar op zo’n 60 à 80 cm voor een optimaal resultaat.   Ideaal voor middelgrote vijvers.

De mening van Agua

Nymphaea Gregg’s Orange Beauty is een bi-color waterlelie, ontdekt door Gregg Gibson bij Perry’s Water Gardens. Het is een goede bloeier met een aangename geur. En bovenal is ze gewoon spectaculair te noemen!  Deze bloem is een échte showstopper en we kunnen ze alleen maar aanraden. Ze heeft niet alleen een prachtige, grote bloem ze geeft er nog eens gratis een wondermooi bladerkleed bij.