Nymphaea Granat 1952


Deze mooie Nymphaea Granat is één van de meest donkerrode, kleine waterlelies ooit.

Nymphaea Granat: de bloem

DSC_4282
Nymphaea Granat 1952

De bloem is kopvormig en zou tussen de 12-14 cm groot worden. Het contrast met het felgele hartje is zeer groot en maakt van deze waterlelie een opvallende dame. Vanwege de wel heel donkere kleur, kunnen de bloemblaadjes verkolen bij vlakke zon.  Het zijn zo’n mooie bloemen, die helemaal niet thuis horen in een vaasje maar prachtig boven de bladeren in de vijver moeten staan.

Nymphaea Granat: de plant

Nymphaea Granat 1952
Nymphaea Granat 1952

Het blad is eerst bruinrood en wordt later donkergroen met bruinrode vlekken.  Het is een ovaal blad met open sinus, dat tussen de 20 en 25 cm groot kan worden.

De plant neemt maar een beperkte ruimte in de vijver in, we spreken van zo’n kleine meter.  Je plant haar het beste op een diepte tussen de 40 en 60 cm anders heeft ze het wel heel moeilijk om bloemen naar boven te toveren.  Ideaal voor kleinere en middelgrote vijvers dus.

De mening van Agua

Er is niet zo veel terug te vinden over deze waterlelie, wij vinden het in elk geval een zeer mooie dame.  We houden wel van die combinatie van bloem- en bladkleur.  Het is een relatief goede bloeier, maar er zijn wel betere in deze categorie.  Uitermate geschikt voor tonnetjes op of naast het terras en voor kleine siervijvers, deze Nymphaea Granat.