Nymphaea Fulva 1894


Deze Nymphaea Fulva is een fijne, veelkleurige waterlelie.

Nymphaea Fulva: de bloem

Nymphaea Fulva
Nymphaea Fulva 1894

De bloem is kopvormig en opent de eerste dag oranje-kleurig om dan de derde dag helemaal rood te worden. De meeldraden zijn oranje-rood. Het bloemetje wordt maximum zo’n 10 cm groot.  Het is een enkele, eenvoudige bloem met haar 20-tal bloemblaadjes.Het is niet aangewezen om ze als snijbloem te gebruiken en ze heeft trouwens ook geen geur. Het is geen enorme bloeier en groeier, dat heeft natuurlijk alles met haar ananas wortelstok te maken.

Nymphaea Fulva: de plant

Nymphaea Fulva
Nymphaea Fulva 1894

Het blad is mooi groen blad met paarse vlekken. het heeft een wijd open sinus. Het ronde blad wordt zo’n 10 cm groot, even groot dus als het bloemetje.

De total plant neemt tussen de 50 en de 120 cm wateroppervlakte in beslag. Je plant ze het beste tussen de 15 en 40 cm diepte, ideaal voor terrasvijvers, tonnetjes en kleine vijvers dus.

De mening van Agua

De Nymphaea Fulva is een dappere kleine waterlelie die zoals vele van deze oranje, veranderlijke variëteiten geen enorme bloeier is.  Ze heeft weliswaar een zeer bijzondere oranje kleur en ook een vrij aparte vorm.  In combinatie met het hevig gevlekte plant vinden we het zeker een mooie waterlelie. Doch door haar beperkte bloei, lijkt ze ons enkel aan te raden voor de verzamelaar.  Ze is natuurlijk heel geschikt voor kleine vijvers en tonnetjes op of naast het terras.