Nymphaea Fuschia Pom Pom 2011


Een écht prijsbeest, deze Nymphaea Fuschia Pom Pom, ze won de eerste prijs voor beste winterharde waterlelie in de 2013 IWGS competitie.

Nymphaea Fuschia Pom Pom: de bloem

DSC_9677
Nymphaea Fuchsia Pom Pom 2011

De bloem van deze waterlelie heeft een prachtige fuchsia kleur.  Ze zont heerlijk op het water en heeft een fantastisch fijne en aangenaam zoete geur. De chrysanthvormige bloem doet onmiddellijk denken aan de Lily Pons en is zoals deze laatste ook niet geschikt als snijbloem.  De bloemen worden al heel snel 12 tot 15 cm groot en hebben meer dan 100 bloemblaadjes. Zoals de meeste waterlelies van deze vorm zijn de bloemblaadjes gekreukt en soms staan de binnenste bloemblaadjes rechtop, hetgeen de bloem er doet uitzien als een kroon.

Nymphaea Fuschia Pom Pom: de plant

Nymphaea Fuchsia Pom Pom
Nymphaea Fuchsia Pom Pom

Het blad is mooi egaal groen en ovaal, met open sinus.  Het grote blad van wel 23 tot 29 cm, past per perfect bij de bloem.

De plant heeft een pak ruimte nodig, we spreken al snel over 120 à 150 cm aan wateroppervlakte.  Een ideale plantdiepte is tussen de 40 en 80 cm.  De ideale plant voor middelgrote vijvers of mensen die graag een prijsbeest in huis halen.

De mening van Agua

Wij vinden het zeker een hele mooi en degelijke plant.  Elke bloem valt onmiddellijk op zelfs bij ons in de kwekerij, waar toch steeds meerdere bloemen te zien zijn.  Het is dan ook vooral die kleur die al van op een grote afstand merkbaar is.  Het is een goede bloeier, zeker voor deze bloemvorm.  Chrysanthvormige bloemen, hebben meestal meer tijd en ruimte nodig, maar deze doet het prima.  Ze bloemt tot laat in het seizoen verder. We willen ze dan zeker ook aanraden, momenteel is ze nog een beetje prijzig en moeilijk te verkrijgen, maar we doen ons best om dit te verhelpen in de toekomst.  Ze is wel enkel geschikt voor middelgrote of grote vijvers.