Nymphaea Fritz Junge 1975


Een vrij nieuwe variëteit, met stervormige bloemen. Een zeer goede bloeier deze Nymphaea Fritz Junge en dan nog eens heerlijk als snijbloem ook.

Nymphaea Fritz Junge: de bloem

DSC_4275
Nymphaea Fritz Junge 1975

De bloem van deze waterlelie is een streling voor het oog. De felroze kern wordt prachtig gecombineerd met witte buitenste bloemblaadjes. Het is een enkele bloem met slechts een 28-tal bloemblaadjes.
De bloemen zijn stervormig en staan graag enkele centimeters boven het wateroppervlak, zo kunnen ze ten volle van de zon genieten. Daarnaast is het ook een zeer bloemdragende soort.
De bloemen staan ook nog eens lang open op bewolkte dagen. Deze bloemen hebben een lichte anijsgeur en zijn ideale snijbloemen! Tevens zijn ze bijna even groot als de bladeren, bijna 20 cm! Allemaal goede eigenschappen dus.

Nymphaea Fritz Junge: de plant

Nymphaea Fritz Junge 1975
Nymphaea Fritz Junge 1975

Het blad is onmiddellijk mooi donkergroen.  Het is een bijna rond blad met open sinus.  Het wordt gemakkelijk 23 tot zelfs 25 cm groot.
Wanneer de plant minder dan 50 cm diep staat, zullen de bladeren boven het water uitkomen. Je kan dus beter opteren voor een diepte tussen de 60 en 100 cm. Deze planten hebben een bladspreiding tot 150 cm.

De mening van Agua

De Nymphaea Fritz Junge is een uitzonderlijk, mooie waterlelie.  Ze is een goede groeier en bloeier hier in België.  De bloemen zijn groot en ideaal geschikt als snijbloem. Wij vinden het zeker en vast een aanrader, voor de middelgrote vijvers.