Nymphaea Conqueror 1910


De Nymphaea Conqueror is een zeer weelderige bloeier !

De Nymphaea Conqueror lijkt heel sterk op de Nymphaea Attraction.  Ze zijn allebei van hetzelfde jaar en gezien de ouders van beide planten ongekend zijn, vermoed ik dat het wel zussen moeten zijn. We kennen spijtig genoeg noch de ouders van de Nymphaea Attraction, noch van de Nymphaea Conqueror, dus helemaal zeker zijn we niet.

Nymphaea Conqueror: de bloem

DSC_4252
Nymphaea Conqueror 1910

De bloem van deze waterlelie wordt een échte driekleur-waterlelie genoemd.  Men spreekt over rode en roze bloemblaadjes gecombineerd met witte kelkbladen. Zoals vele dieprode bloemen, zullen ook deze bij zeer hoge temperaturen verbranden.  De bloemen zijn kopvormig en worden tot 20 cm groot, wat écht wel zeer groot is.  Ze staan op een dikke steel en kunnen 1 à 2 centimeter uit het water staan. Daarnaast hebben ze ook zeer brede bloemblaadjes, hetgeen de bloemen nog groter doen lijken.

Nymphaea Conqueror: de plant

Nymphaea Conqueror 1910
Nymphaea Conqueror 1910

Het blad van deze waterlelie is donkergroen en bijna rond.  Het heeft meestal een open sinus en wordt zo’n 25 cm groot.
De plant heeft een Marliac wortesltok en groeit ook weelderig.  Ze neemt al gauw 150 cm wateroppervlakte in beslag.  Je kan haar gerust op een meter diepte planten.  Het is dus een ideale plant voor middelgrote en grote vijvers.

De mening van Agua

Deze Nymphaea Conqueror kunnen we enkel aanraden voor wie ruimte genoeg heeft in zijn vijver.  Je moet ze ook al diep genoeg plaatsen, minimum 60 cm anders zullen de veelvuldige bladeren zich gewoon op elkaar stapelen en dan zie je zelfs de bloemen niet meer.  Het is een mooie bloem en ze is veelvuldig. De bladeren zijn prachtig groen, dus voor degene met een vijver waar de waterlelies in loos mogen gaan, is deze best wel geschikt.