Nymphaea Cliff Tiffany 2008


Deze waterlelie is een speciaal geval, ze is de enige variëteit ooit gemaakt door Fourth Generation Nursery en won onmiddellijk de 2de plaats bij de winterharde in de IWGS competitie van 2009.

Nymphaea Cliff Tiffany: de bloem

Nymphaea Cliff Tiffany 2008
Nymphaea Cliff Tiffany 2008

De bloem van deze aparte dame is stervormig en staat heel graag hoog boven de bladeren uit.  Ze heeft een mooi gele kleur, gecombineerd met een roze blos aan de basis.  De bloemblaadjes zijn extreem fijn en lichtjes gekrinkeld, dit geeft haar zo’n extra breekbare look.  De bloem wordt zo’n 15 cm groot en staat gemakkelijk een 10-tal centimeter boven het wateroppervlak.  Ze zijn bijna rond en hebben een open sinus.

Nymphaea Cliff Tiffany: de plant

Nymphaea Cliff Tiffany 2008
Nymphaea Cliff Tiffany 2008

De bladeren van deze waterlelie zijn adembenemend mooi.  Ze zijn bijna burgundy rood in de zomer, zeer uitzonderlijk.  Oudere bladeren worden groener getekend met paars-bruine vlekken. De bladeren blijven relatief klein in verhouding met de bloem, we spreken over een grootte van 12-15 cm.  De volledige plant blijft ook vrij compact, dat vinden we altijd interessant, 75-90 cm momenteel.
Een diepte tussen de 40 en 60 cm lijkt ons ideaal.

De mening van Agua

We hebben deze waterlelie nog maar heel recentelijk in onze collectie, het is dan ook afwachten hoe ze in de toekomst verder groeit en bloeit.  Momenteel vinden we haar een zeer mooie plant, een echte aanrader voor kleinere vijvers, zelfs voor een tonnetje op het terras.  We blijven deze plant in de gaten houden en volgend jaar kunnen we alweer wat meer vertellen.

de website van deze kwekerij
http://www.fgnsales.com/index.html